Viron Suomen-instituutti

Mari KalkunMari Kalkun & Runorun
Etno-Espa-tapahtumassa 21.8.

Helsingin sydämessä sijaitsevan kesäisen Espan lavan valtaa jo yhdeksättä kertaa uusi kansanmusiikki elokuun iltapäiviksi. Vuosittainen Etno-Espa-tapahtuma esittelee kolmen viikon aikana (5.-22.8.2013) joka
arki-iltapäivä ilmaiseksi suomalaisen kansanmusiikin jo kansainvälisiä
huippuja.


Ohjelmassa mukana myös virolainen Mari Kalkun & Runorun! Vuonna 2012 Sibelius-Akatemiassa perustetun Runorun-yhtyeen ohjelmisto koostuu etelävirolaisista matka- ja runolauluista, laulaja Mari Kalkunin omista sävellyksistä sekä improvisaatiosta.

Mari Kalkun on yksi Viron tunnetuimmista nuorista kansanmuusikoista. Hän on laulaja ja säveltäjä, jonka juuret ovat Võrun metsissä, Pärnun rannoilla ja Kihnun saarella. Häneltä on julkaistu myös kaksi soololevyä: Üü tulõk (2007) ja Vihmakõnõ (2010). Levyt on otettu lämpimästi vastaan ja ne ovat kuljettaneet Maria esiintymismatkoille ympäri maailmaa.

Etno-Espan kaikkien yhtyeiden esittelyt löytyvät tapahtuman kotisivuilta:
www.etno-espa.fi


Tapahtuman järjestää Etno-Espa yhdistys ry. Tapahtumaa tukevat opetus- ja
kulttuuriministeriö, Helsingin kaupungin Kulttuurikeskus, Svenska Kulturfonden ja Musiikin edistämissäätiö. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Yhdenvertaisuus etusijalle (YES) -hanke, Kansanmusiikki-lehti, Sibelius- Akatemian kansanmusiikin aineryhmä, Maailman musiikin keskus, Viro-instituutti, Luckan, JuuriJuhla-RotFest, Ravintola Kappeli, Savoy-teatteri, Suomen Kansanmusiikkiliitto ja Tilikumppanit Ky.

Takaisin

Eesti Maja – Viro-keskus
Suvilahti, Sörnäisten rantatie 22
00540 Helsinki
Puh. +358-9-669 805
Puh. +358-50-438 5331
info@viro-instituutti.fi


Liity sähköpostilistalle!

 

Liity ystäväksi!

Study in Estonia
Skype Me™!