Viron Suomen-instituutti

Jaetut hetket
Suomi ja Viro 95 -valokuvanäyttely

Avoinna 11.-30.9. arkisin klo 10-17
Suvilahti, Eesti Maja - Viro-keskus
Sörnäisten rantatie 22, Helsinki

Viron ja Suomen itsenäisyyden 95. juhlavuoden kunniaksi valmistunut valokuvanäyttely Jaetut hetket kuvaa Suomen ja Viron lämpimiä suhteita viimeisten vuosikymmenten aikana.

Katso kuvat näyttelyn avajaisista Eesti Maja - Viro-keskuksessa!


Näyttelyn valokuvaajat Peeter Langovits ja Toomas Dettenborn ovat seuranneet kameran takaa monia tärkeitä kohtaamisia, mielenkiintoisia henkilöitä ja upeita tapahtumia Suomi-Viro -akselilla. Kameraan tallentuneista hetkistä koottu valokuvanäyttely on kunnianosoitus kaikille niille, jotka ovat ajaneet Viron ja Suomen välisiä asioita ja huolehtineet työllään siitä, että maittemme suhteet edistyvät ja syventyvät kaikilla elämän alueilla.

Tekstit kirjoitti Sanna Immanen.
Suunnitteli ja taittoi Allan Appelberg.
Kokosivat Grete Ahtola ja Jenni Kavén.

Peeter LangovitsValokuvaaja Peeter Langovits (s. 1948, Tallinnassa) on kuvannut vuodesta 1973 lähtien. Langovits toimi v. 1987 – 1995 ETA:n eli Viron sähketoimiston valokuvatoimituksen päätoimittajana ja v. 1995 lähtien hän on ollut Postimees-lehden valokuvaaja-kirjeenvaihtaja. Valokuva-agentuuri Scanpixin välityksellä Langovitsin otoksia ilmestyy monien tietotoimistojen julkaisuissa. Viron ja Suomen lisäksi Langovitsin valokuvia on ollut esillä ympäri Eurooppaa ja myös USA:ssa. Peeter Langovits sai vuonna 2012 ansioistaan Viron presidentin myöntämän Valkoisen tähden ritarikunnan V luokan merkin.

Toomas DettenbornValokuvaaja Toomas Dettenborn (s. 1962, Järvakandissa) kiinnostui valokuvauksesta armeijassa filmejä kehittäessään. Asepalveluksen jälkeen Dettenborn opiskeli valokuvausta Tallinnan 2. tehnikakool -koulussa. Koulun jälkeen hän työskenteli valokuvaajana kansallisessa Eesti Tööstusprojekt -projisointi-instituutissa. Dettenborn muutti Suomeen vuonna 1990. Hän on opiskellut valokuvausta myös Muurlan opistossa. Dettenborn asuu nykyään Lohjalla, ja on tuttu valokuvaajakasvo Suomen Viro-tapahtumista.

Julkaisija Viro-instituutti, tukevat Postimees ja Viro-instituutin ystävät ry.
Viro-keskuksen näyttely järjestetään yhteistyössä Tuglas-seuran kanssa.

Näyttely on kiertonäyttely, jota voi varata näyttelykäyttöön Viro-instituutista info@viro-instituutti.fi.

Näyttely tulee syksyllä 2013 esille myös Turkuun ja Tampereelle.

Takaisin

Eesti Maja – Viro-keskus
Suvilahti, Sörnäisten rantatie 22
00540 Helsinki
Puh. +358-9-669 805
Puh. +358-50-438 5331
info@viro-instituutti.fi


Liity sähköpostilistalle!

 

Liity ystäväksi!

Study in Estonia
Skype Me™!