Kaksi henkilöä Arvo Pärt -näyttelyssä Espoossa

Arvo Pärt -tuttu ja tuntematon -näyttely Tampereella ja Akaassa

2.-12.10. Tampere & 3.-27.11. Akaa

Tapahtumia

Arvo Pärt täytti tänä vuonna 85 vuotta. Arvo Pärt – tuttu ja tuntematon -näyttely kertoo säveltäjä Arvo Pärtin taustoista, lapsuudesta, nuoruudesta ja kehittymisestä taiteilijana. Arvo Pärtin tarina on osa Viron tarinaa, se tuo kuulijan lähelle sitä ympäristöä ja kehityshistoriaa, joka on synnyttänyt monille tutuksi tulleen musiikin. Tänä vuonna Arvo Pärt juhlistaa 85-vuotissyntymäpäiväänsä.

Näyttelyn ovat tuottaneet Viron teatteri- ja musiikkimuseo ja vuonna 2018 perustettu Arvo Pärt -keskus

Näyttely avataan huomenna 2.10. Tampereen Viro-viikoilla, Kulttuuritalo Laikussa (keskustori 4) ja on nähtävillä 12.10. saakka. Viro-viikot täyttävät jo 30 vuotta. Tapahtuman järjestää Tampere-Tartto-seura. Ohjelmassa lisäksi mm. A.H. Tammsaaren romaanisarjaan Totuus ja oikeus perustuvan Tõde ja õigus -elokuvan näytös 4.10. ja Jaan Krossin kirjallisuutta ja elämää käsittelevän Sivistystahto -teoksen kirjoittaneen Juhani Salokanteleen pitämä Jaan Kross 100 -luento 8.10.

3.-26.11. Arvo Pärtin elämään voi käydä tutustumassa Akaan kaupunginkirjastossa. Näyttelyn järjestänä toimii Akaan Seudun Suomi-Viro -seura.

Näyttelyn voi tilata laittamalla viestiä osoitteeseen info@viro-instituutti.fi.
Tutustu näyttelyn tietoihin tästä.