Espoon Kaupunginteatterin Viro-viikot keväällä 2021

Viro-viikot Espoon kaupunginteatterissa 4.-13.3.2021 ja huhtikuussa

Blogi, Tapahtumia, Teatteri

Espoon Kaupunginteatterin perinteisillä Viro-viikoilla nähdään teatterin terävintä kärkeä lahden takaa kahden vierailun voimin. Viro-instituutti Suomessa ja Viron Helsingin-suurlähetystö ovat jälleen tapahtuman ylpeitä kumppaneita.

Kinoteaternin Gesamtkunstwerk¹ on nokkela komedia taiteen vaikutuksesta ihmiseen. Kristina Normanin (Kanuti Gildi Saal) dokumentaarisessa teoksessa Lighter than Woman puolestaan pohditaan elämän painoa ja painottomuutta.

Viro-viikot saavat kylkiäisen myös Suomen puolelta, kun Joensuun kaupunginteatterin Stalinin lehmät vierailee huhtikuussa. Sofi Oksasen esikoisromaaniin perustuva esitys kuvaa kolmen sukupolven kautta elämää Virossa ja Suomessa sekä sitä, miten mahdotonta on olla nainen.

Gesamtkunstwerk¹  

Kinoteater, Viro

Espoon kulttuurikeskus, Louhisali to 4.3. klo 19, pe 5.3. klo 19, 6.3. klo 14 

Kinoteaterin Gesamtkunstwerk¹. Kuva: Espoon Kaupunginteatteri.

Älykkään humoristinen kokonaistaideteos tutkii nokkelin esimerkein kuinka musiikki, teatteri, tanssi, elokuva ja kirjallisuus vaikuttavat ihmiseen. Millä musiikilla vankeja kidutettiin Guantánamossa? Miksi turistit pyörtyilevät Firenzessä? Kuka oli ensimmäinen pop-tähti, jolla oli faneja ympäri Eurooppaa? Esityskieli viro, tekstitys suomeksi ja englanniksi.

Liput ja lisätiedot tästä!


Lighter than woman

Kristina Norman, Kanuti Gildi Saal, Viro

Espoon kulttuurikeskus, Louhisali pe 12.3. klo 19, la 13.3. klo 14

Kristina Normanin Lighter than woman. Kuva: Espoon Kaupunginteatteri.

Runollinen, ihmiselämän vaikeuksia tarkasteleva dokumentaarinen esitys elämän painosta ja painottomuudesta. Miten Italian ainoa naisastronautti ja vanhuksia työkseen hoitavat ukrainalaiset siirtotyöläiset kykenevät voittamaan painovoiman? 

Huom! Esityskieli pe 12.3. englanti, la 13.3. viro, tekstitys suomeksi ja englanniksi.

Liput ja lisätiedot tästä!

Osallistu Facebook-tapahtumaan tästä!