Helsingin kaupunginmuseo kerää tarinoita Talsinki/Hellinn-näyttelyyn

Blogi, Taide, Tapahtumia

Helsingin kaupunginmuseo kerää parhaillaan aineistoa Talsinki/Hellinn–näyttelyyn, jossa tarkastellaan kahden naapurikaupungin välistä läheistä suhdetta 1980-luvun lopulta tähän päivään. Talsinki/Hellinn -näyttely toteutetaan yhteistyössä Tallinnan kaupunginmuseon kanssa ja se avautuu molemmissa kaupungeissa touko-kesäkuussa 2021.

Kaupunginmuseoita kiinnostaa, millaisia kokemuksia helsinkiläisillä on ollut Tallinnasta ja tallinnalaisilla Helsingistä. Museo kerää tällä hetkellä tarinoita ja aineistoja näyttelyä varten ja niitä voi lähettää Helsingin kaupunginmuseon verkkosivuilla tammikuun loppuun mennessä. Osa tarinoista ja muista aineistoista tulee esille näyttelyyn. Vastausaikaa on 31.1.2021 saakka.

Voit kertoa oman tarinasi liittyen Tallinnaan ja jakaa valokuvia sekä videoita matkan varrelta ja periltä. Tai tarjota näyttelyyn myös esinettä, joka henkii olemuksellaan omaa tarinaansa elämästä näiden kahden kaupungin vanavedessä. Kaupunginmuseo on kiinnostunut kaikenlaisista asioista, jotka saavat ihmiset liikkumaan Helsingin ja Tallinnan välillä: työnteko ja opiskelu, ostosreissut ja kulttuurimatkailu, risteilymatkat ja laivaseminaarit, parisuhteet ja muut suhteet.

Kyselyyn voi osallistua täällä: Helsingin kaupunginmuseon Talsinki/Hellinn-kyselylomake

Yhteistyössä Suomen Viron-insituutti.