Viro 100 -elokuvat

Viro 100 -elokuvat syksyllä 2018

Virolaisen elokuvan parhaita saavutuksia yli 100 vuoden ajalta nähdään maan itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Sarjaan poimitut elokuvat ovat kaikki jollakin tavalla merkittäviä: ensimmäisiä, palkittuja, suursuosikkeja ja klassikoita. Mukana on huumoria, koululaiskuvaus, kulttimaineeseen nousseita kuvia ja maan historian murroskohtien käsittelyä.

Ohjaaja, käsikirjoittaja ja elokuvakriitikko Jaak Lõhmuksen kuratoima Viro 100 -sarja esitetään kokonaisuudessaan syyskaudella 4.10.–5.12.2018 elokuvateatteri Orionissa Helsingissä, missä jokaisessa näytöksissä on myös virolaisia elokuvavieraita. Orionin normaalihintainen pääsylippu maksaa 6,50 euroa.

DVD-tilausnäytökset ympäri Suomen

Viro 100 -elokuvista voi kuka tahansa järjestää oman pääsyliputtoman näytöksen – esimerkiksi kirjastossa, oppilaitoksessa tai yhdistyksen tilaisuudessa. Elokuvat ovat hieno tapa juhlia Viron itsenäisyyden juhlavuotta! Kaikki sarjan elokuvat ovat saatavilla postitse DVD-formaatissa englanniksi tekstitettyinä minne tahansa Suomeen. Elokuvia voi tilata Viro-instituutin kotisivun kautta > Tilaa elokuvia sekä Viro 100 -elokuvat. Instituutin sivuilla on elokuvista runsaasti lisätietoa, jotta sopivan teoksen valitseminen onnistuu elokuvaa ennakolta näkemättäkin.

Näytöksen järjestäjän tulee maksaa DVD:n yhdensuuntainen postimaksu takaisin Helsinkiin sekä tehdä kaikille avoimesta elokuvanäytöksestä hyvissä ajoin tapahtumailmoitus Viro Suomessa -tapahtumakalenteriin. Halutessaan järjestäjä voi esittää vaikka kaikki Viro 100 -elokuvat eli koko juhlasarjan.

Kaikki elokuvanäytökset löytyvät koko Suomen kattavasta Viro Suomessa -tapahtumakalenterista, joten etsi sieltä juuri sinulle sopivia näytöksiä. Elokuvat ovat vironkielisiä ja niissä on englanninkielinen tekstitys.