Virolaisia esiintyjiä Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalilla Imatralla 28.7.-31.7.2021

Tapahtumia, Teatteri

Vallitsevan koronatilanteen takia perinteinen Black & White Theatre Festival järjestetään tänä vuonna nelipäiväisenä katuteatteritapahtumana Imatralla 28.7.-31.7.2021. Festivaalin teemana on ”Koronan aikainen teatteri”. Teatteri on palannut alkulähteelleen, kadulle. Festivaalia vietetään kotimaisten ja kansainvälisten huipputaiteilijoiden parissa. Tapahtuman taiteellinen johtaja Kamran Shahmardan kokoaa jälleen Imatralle monipuolisen ohjelmiston.

Festivaalilla esitetään karnevaaliteatteria, draamaa, tanssiteatteria, lastenteatteria ja musiikkia – jazzista argentiinalaiseen tangoon. Taiteilijaryhmiä kaupunkiin saapuu Hollannista, Espanjasta, Virosta ja Suomesta. Festivaalilla esitetään myös kaksi ensi-iltaa, esiintyviä ryhmiä on yhteensä yhdeksän ja esityksiä esitetään yhteensä 15 kertaa. Kaikki näytökset esitetään Koskenpartaalla ja ESITYKSET OVAT MAKSUTTOMIA.

Virosta saapuu Imatralle neljä ryhmää:

Tiit Kikas ja Peeter Vähi ovat kaksi itsenäistä taiteilijaa, mutta heitä yhdistää vuosien mittainen luovan tekemisen yhteistyö. Molemmat ovat olleet saksalaisen levy-yhtiön Erdenklangin taiteilijoita, ja ovat esiintyneet samojen folklaulajien kanssa Glasperlenspiel-festivaalilla, jossa yhdessä esittäneet mm. “Time Dilat” teoksensa. Osittain impovisoidussa ‘Time Dilatissa’ lavalla on vain kaksi muusikkoa. Taustamusiikista tarkka kuuntelija tunnistaa linnunlaulun, ukkosen, kirkonkellot, veden solinan, Viron kansallisen mieskuoron, buddhalaiset munkit, itämaiset soittimet, sinfoniaorkesterin.

Jazzlaulaja Jana Kütt ja Slava`s Band esittävät mm jazzia, swingiä, beatia ja latinoa. Mutta myös virolaisen säveltäjän Raimond Valgren sävelmiä.

TRIO IMPROVIZO BAND soittaa kaikkea, mitä näkee ja kuulee, ja mikä tuottaa mielihyvää niin meille itsellemme kuin kuuntelijoille. Mukana saa laulaa ja tanssia. Bändissä on kolme jäsentä; Jaan Kirss (laulu, harmonikka, rummut). Mies, kuin orkesteri, laulaa, tanssii ja lyö rumpuja. Jaan on myös entinen kulttiyhtye Apelsinin rumpali. Priit Aimla (trumpetti, laulu, rummut). Suuri rakkaus musiikkiin yhdistää Estonia-teatterin oopperan ja baletin, sekä perinteisen katumusiikin ja brauchen! Nukketeatteritaiteilija Urmas Soosalu soittaa tuubaa.

Heino Seljamaa ja Matkalaukkuteatteri tuo nukkenäytelmän Prinsessa Ruusunen. Maailmassa on vain yksi Viro. Virossa on yksi Matkalaukkuteatteri. Matkalaukkuteatterissa on yksi näyttelijä, Mestarinäyttelijä HEINO SELJAMAA. Hyvän tieteilijän (tiedemiehen) tunnistaa osaamisestaan selvittää lapsille, mitä hän tekee. Heino Seljamaa on leikkinyt ja esiintynyt nukeilla jo 43 vuotta.

Viro-instituutti on tapahtuman yhteistyökumppani.

Lisätietoja festivaalin kotisivuilta https://blackandwhitetheatre.fi/.