Circus SaboK Joensuussa 3.-4.10.

3.-4.10. NÄYTTÄMÖ, Pilkontie 7, Joensuu

Tapahtumia

Circus SaboK on virolainen nykysirkus, joka nähdään lokakuun alussa Joensuun NÄYTTÄMÖllä. Esityksen nimi on Don’t Leave Me Hanging.

Don’t Leave Me Hanging on viehättävä tunnin mittainen nykysirkusesitys ystävyydestä. Esityksessä vertikaaliköyttä, cyr-rengasta ja dynaamista pariakrobatiaa sisältävät soljuvat koreografiat, lämmin ja intiimi valaistus ja rajun tunteellinen folk-henkinen äänimaisema tuovat katsojalle näkyväksi henkilöiden piilotettuja tunteita ja ystävyyden tuomaa turvaa kohdata ne. Ihmisten ympäröimänä hetkeen keskittyminen ja uskallus olla herkkä luovat vastapainoa rajun fyysiselle palolle sirkusta kohtaan.

“Uskallus ei ole vain rohkeutta ja epäonnistumisvalmiutta, vaan myös luottamusta ympäristöön.”

Sirkuslajit: vertikaali köysi, cyr-rengas, pariakrobatia, hiuksista roikunta, tasapainotolppa
Artistit sekä ohjaus: Saana Leppänen (FI), Kert Ridaste (EE), Lars Schmidt (DE)
Yhteistuottaja: Sirkus Aikamoinen (FI), PartnerAkro (EE)
Residenssit: Näyttämö (FI), Suptobia (SE), Kam Hram (HR), Dynamo workspace (DK)
Musiikin sävellys: Lars Schmidt
Esityksen kesto: 55 minuuttia
Kohdeyleisö: yli 7-vuotiaat

SaboK-ryhmän perustajajäsenet ovat Saana Leppänen ja Kert Ridaste, Tukholman sirkuskorkeakoulusta DOCH:sta 2018 valmistuneet uuden sukupolven sirkustaiteilijat. Kummankin taival akrobatian ja sirkuksen parissa on yli kahden vuosikymmenen mittainen. Sirkus SaboK perustettiin vuonna 2018 ankkuroimaan nykysirkusta Baltian maihin. SaboK pyrkii luomaan nykysirkukselle vahvempia juuria ja uusia yleisöjä Baltiassa ja Pohjoismaissa tuoden samalla lavalle nuorten taiteen ammattilaisten arvomaailmaa heijastavia kokonaisvaltaisia taideteoksia.

Saana Leppänen on suomalaisen nuorisosirkuksen kasvatti, joka löysi päälajinsa vertikaaliköyden 10-vuotiaana. Pariakrobatiakoulun omistajan poikana Kert Ridaste on lapsesta asti harjoitellut päälajiaan pariakrobatiaa. Kert on yksi ensimmäisistä sirkusyliopiston läpikäyneistä artisteista Virossa. Kert ja Saana ovat esiintyneet ympäri maailmaa. Vuonna 2019 he esiintyivät suurimmalla nykysirkusfestivaalilla Auchissa, Ranskassa. He ovat tehneet yhteistyötä lukuisten ryhmien kanssa, kuten Cirkus Cirkör, Cirkus Nikolajeff, High Bling jne. Molemmat taiteilijat ovat myös osana nykysirkusryhmää Circus I love you. Ryhmä on muun muassa kiertänyt vuoden 2019 aikana viisi kuukautta tavoittaen noin 25 000 katsojaa.

Don’t Leave Me Hanging -esityksen muusikko ja säveltäjä Lars Schmidt on Royal Central School of Speech & Drama -yliopistosta valmistunut moniosaaja. Hän on tunnettu musikaalinäyttelijä Berliinistä, joka asettui asumaan Tallinnaan, missä hän tapasi Saanan ja Kertin. Yhdessä nämä kolme artistia puskevat itseään omien kykyjen varassa Don’t Leave Me Hanging -esityksessä. 

Viro-instituutti tukee SaboKin Suomen-kiertueen matkakustannuksia.

Lue lisää Näyttömän nettisivuilta.

Osta liput Tiketistä.