Viron kulttuuriministeriön teemavuodet 2022-2024 julkistettu

Lissu Kirves

Ajankohtaista

Kuva: Vuonna 2022 Viron kulttuuriministeriön teemavuosi keskittyy kirjastoihin. Kuva: Viron kulttuuriministeriö

Viron kulttuuriministeri Anneli Ott on vahvistanut kulttuuriministeriön teemavuodet seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Vuoden 2022 teema on kirjastot, vuonna 2023 keskitytään liikuntakulttuuriin ja vuonna 2024 keskiössä on kulttuurinen monimuotoisuus.

Ott kommentoi, että seuraava vuosi on todella kiinnostava, sillä kirjastojen tehtävä on muuttumassa arkistojen hoitajasta muun muassa neuvojan, ohjaajan ja vielä enemmän opettajan rooliin. Digitaalinen muutos heijastuu myös siinä, millaista palvelua kirjastot tarjoavat ja tulevat tarjoamaan. Teemavuoden toteutuksesta vastaa Viron kansalliskirjasto.

Vuonna 2023 keskitytään urheiluun ja liikkumiseen. Tarkoitus on herättää ihmisten kiinnostusta liikkumista ja terveellisiä elämäntapoja kohtaan. Teemavuoden pohjana on tutkimus, jonka mukaan Viro on jäänyt jälkeen Pohjoismaista aktiivisesti liikuntaa harrastavien lukumääristä.

2024 perehdytään Virossa eläviin eri kansallisuuksiin ja vähemmistöihin, unohtamatta Viron omia ainutlaatuisia kulttuurikohteita ja yhteisöjä.

Teemavuosien 2023 ja 2024 vetäjät ilmoitetaan myöhemmin.

Lue lisää Kulttuuriministeriön nettisivuilta englanniksi, viroksi tai venäjäksi.