Lue lisää

Kadri Voorand Quartet Turussa

Pe 6.10. Café Tiljan, Turun ruotsalainen teatteri Eerikinkatu 15, Turku

Kirjallisuus, Musiikki, Tapahtumia

Upeaääninen Kadri Voorand on todellinen jazzin suurlähettiläs, jonka kiihkeä lavaesiintyminen, fantastiset improvisaatiot ja persoonallinen musiikki ovat lumonneet sekä kotiyleisön että musiikkigenren ystävät ympäri maailmaa. Tänä vuonna Kadri Voorand palkittiin kotimaassaan …

Lue lisää

Viro Turun kirjamessuilla

6.–8.10.2017 Turun Messu- ja Kongressikeskus Messukentänkatu 9-13, Turku

Kirjallisuus, Suosittelemme!, Tapahtumia

Suomen parhaaksi messutapahtumaksi valittu Turun kirjamessut ja Turun ruoka- ja viinimessut järjestetään taas 6.-8. lokakuuta. Kirjamessujen teema on juhlavuottaan viettävä Suomi, mutta Viro on vahvasti esillä. Uuteen virolaiseen kirjallisuuteen voi …

Lue lisää

Rakkautta ja anarkiaa: Viro-klubi

KE 20.9. KLO 21 Dubrovnik Lounge & Lobby Eerikinkatu 11, Helsinki

Tapahtumia

Helsingin kansainvälinen elokuvafestivaali Rakkautta & Anarkiaa viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa. Perinteiseen tapaan festivaalin ohjelmaan kuuluu Viro-ilta, joka sisältää Tallinnan yliopiston Baltic Media & Film Schoolin opiskelijoiden lyhytelokuvia sekä virolaista live-musiikkia. Myös festivaalin pääohjelmistossa on useita virolaisia elokuvia.

Lue lisää

Funky Elephant -festivaali: Lexsoul Dancemachine

9.9.2017 Suvilahti Kaasutehtaankatu 1, Helsinki

Tapahtumia

9.–10.9.2017 järjestetään Helsingin Suvilahdessa rytmimusiikin erikoisfestivaali Funky Elephant. Festivaalilla esiintyy useita kansainvälisiä ja suomalaisia artisteja – yhteensä yhdeksällä eri lavalla ulkona ja sisällä. Lisäksi ohjelma sisältää joogaa, saunomista, pihapelejä, sirkusta, 3D-varjoteatteria ja paljon muuta mukavaa. Viroa edustaa festivaalin ensimmäisenä päivänä klubin pääesiintyjänä soittava Lexsoul Dancemachine.

Lue lisää

Taiteiden yö – Planet Suvilahti

TO 24.8. kLO 17-24 Eesti Maja – Viro-keskus, Suvilahti Sörnäisten rantatie 22, Helsinki

Tapahtumia

Matkalla Suvilahden linnunradalla tarjolla hengen ja ruumiin virkistystä! Luvassa on tähtityöpajoja oppimiseen, visuaalista taidetta ja tykitystä, eläviä esityksiä, musiikkia, suvilahtelaisten myymälä, sekä ruokaa ja juomaa. Myös Eesti Maja – Viro-keskus toimijoineen tarjoaa tapahtumassa monipuolista ohjelmaa.

Lue lisää

(R)estart Reality: digikatutaidetta Pasilassa

14.–20.8.2017 Pasila, Helsinki

Tapahtumia

Pasilan katutaidekaupunginosa lanseerattiin maaliskuussa 2017. Kokonaisuuden toteuttaa kaupunkitaiteeseen erikoistunut yhdistys Helsinki Urban Art yhdessä ulkomaalaisten ja suomalaisten ammattikatutaiteilijoiden kanssa. Ensimmäinen suuri maalaussessio Itä-Pasilassa järjestetään 14.–20.8.2017.