Tulevia tapahtumia lähiaikoina

15.-17.5.2020 kevätmatka Tarttoon, Valgaan ja Viljandiin –> siirtynyt, uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin!

*

VIY:n tärkein tehtävä on edistää Viron ja Suomen välistä kulttuurivaihtoa tukemalla Viro-instituutin toimintaa. Taloudelliseen tukeen on voitu kohdentaa sekä jäsenmaksutuloja että lahjoitusvaroja. Vastavuoroisesti ystävien jäsenet saavat tietoa instituutin järjestämistä monimuotoisista Viron kulttuuria ja ajankohtaisia yhteiskunnallisia kysymyksiä valottavista tapahtumista. Jäsenet kutsutaan konsertteihin, teatteri- ja filmiesityksiin, kirjanjulkistuksiin, näyttelyihin ja keskustelutilaisuuksiin, joissa on myös mahdollista tavata muita Viron kulttuurista kiinnostuneita tuttuja. Maaliskuussa järjestettävää vuosikokousta on perinteisesti isännöinyt Viron suurlähetystö.

Jäsentapaamisia järjestetään pari kertaa vuodessa, ja jäsenten kulttuurimatkoja pyritään tekemään kerran vuodessa. Olemme käyneet mm. Tartossa, Tallinnassa ja Viljandissa. Vuonna 2019 olimme Tallinnassa osallistumassa Viro-instituutin ohjelmaan Head Read -kirjallisuusfestivaalilla ja vierailimme Laulasmaalla uudessa Arvo Pärt -keskuksessa. Vuoden 2020 matkaa suunnitellaan Viron ja Latvian rajakaupunkiin Valgaan. Matkalla käymme sekä Tartossa Sipulitietä että tutustumme Viljandin kulttuuritarjontaan.

Viro-instituutin ystävät on yksi Suomen Viro-yhdistysten liiton jäsenjärjestöistä ja jäsenet ovat tervetulleita oallistumaan liiton järjestämiin tilaisuuksiin sekä saavat jäsenetuna VIRO.NYT-lehden.

Viro-instituutin ja sen ystävien toiminnasta tiedotetaan mm. instituutin uutiskirjein, yhdistyksen jäsenkirjein, kotisivuilla, VIRO.NYT-lehdessä sekä laajemmalle ystäväpiirille Martin markkinoilla marraskuussa.