Lennart Meri 90

Lennart Meri -näyttely Kangasalla

1.-31.5. JÄRVIKULMAN AUTOKOULUN "IKKUNAGALLERIA" KESKUSAUKIO 4, KANGASALA

Näyttelyt, Tapahtumia

Juhlavuoden kiertonäyttely on toukokuussa esillä Kangasalla – ja vieläpä erittäin mielenkiintoisessa paikassa, nimittäin kaikkien ohikulkijoiden nähtävänä ns. 24/7 Järvikulman autokoulun “ikkunagalleriassa”.

Maaliskuun 29. päivänä tuli kuluneeksi 90 vuotta Viron presidentin Lennart Meren (1929–2006) syntymästä. Tämä suomalais-ugrilainen kirjailija ja elokuvaohjaaja oli yksi 1900-luvun merkittävimmistä virolaisista – pienen maan suuri eurooppalainen.

Viro-instituutti viettää perustajansa Lennart Meren 90-vuotisjuhlaa nostamalla hänet esiin tarkkanäköisenä ja sujuvakynäisenä sanankäyttäjänä. Useista kymmenistä osuvista, humoristisista ja ajatuksia herättävistä sitaateista sekä muutamasta tunnetusta kuvasta koostuva kiertonäyttely Terävä katse, terävä kynä on toukokuussa esillä Kangasalla. Tulevia näyttelypaikkakuntia ovat syyskuussa Akaa, joulukuussa Tampere ja tammikuussa Oulu.

Terävä katse, terävä kynä -näyttely on tuotettu yhteistyössä Suomen Viro-yhdistysten liiton kanssa. Kangasalla näyttely on esillä Kangasalan Räpinologit ry:n toimesta.

Toukokuussa Kangasalan K-Kinossa esitetään myös elokuvaa Toveri lapsi, ks. https://kangasala-talo.fi/tapahtumat/k-kino-seltsimees-laps-toveri-lapsi/.

Näyttely on kaikkien halukkaiden tilattavissa Viro-instituutista.