Maailmanlaajuinen viron kielen viikko

23.–29. 9.2019 KOKO MAAILMA

Tapahtumia, Varia

Viron kieli maan virallisena kielenä täyttää 100 vuotta. Eesti Instituut kutsuu kaikki opiskelemaan ja opettamaan viron kieltä 23.–29. syyskuuta 2019.

Viron kielen viikko on maailman siivouspäivän kaltainen tempaus, jolla suunnataan huomio tänä vuonna 100-vuotisjuhlaansa valtion virallisena kielenä viettävään viron kieleen. Viro on puhujamäärältään pieni kieli, mutta se kannattelee kuitenkin kokonaista valtiota ja on käytössä yhteiskunnan kaikilla tasoilla, kaikissa tehtävissä.

Opiskele tai opeta sinäkin viron kieltä!

KeelEST – Materiaalia opetukseen

Viron kielen viikon sivu sisältää mm. opetusmateriaalia.

Jos osaat jo viroa, laita hyvä kiertämään ja opeta muillekin. Viron kielen viikon sivuilla on vinkkejä ja materiaalia opetukseen. Voit esimerkiksi ladata käyttöösi opetuskortit.

Viro ja viron kieli

Viroa puhuu äidinkielenään 922 000 ihmistä Virossa ja 160 000 muualla maailmassa, lähinnä Ruotsissa, Suomessa, Saksassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Venäjällä. Lisäksi viroa osaavia on arviolta 168 000. Näin ollen viro on kooltaan maailman tuhansista kielistä kahdensadan suurimman joukossa. Uralilaisista kielistä viro on kolmanneksi suurin.  

Viron kielen viikko Facebookissa: https://www.facebook.com/keelEST/

Viron kielen viikko Instagramissa: https://www.instagram.com/eestikeelest

Maailmanlaajuisen viron kielen viikon järjestämistä tukee Viron opetus- ja tiedeministeriö.

Lisätiedot:

Lea Kreinin, Eesti Instituut Tallinn, lea.kreinin@estinst.ee, +372 631 4355

Eesti Instituut 30
Eesti Instituut 30