Uutta! Kirjailijan kanssa kierroksella

LA 25.5. KLO 14 TALLINNA

Kirjallisuus, Tapahtumia

Kirjallinen kaupunkikävely Tallinnassa, oppaana Jan Kaus

Virossa on useita mukavia kirjallisuustapahtumia, joskaan ei sellaisia hallimaisia häppeninkejä kuin mihin suomalaiset kirjamessukävijät ovat tottuneet. Sen sijaan on esimerkiksi Tallinnan HeadRead, keskikaupungille levittäytyä festivaali, jolla on sekä kirjamessumaisia piirteitä kiinnostavine keskusteluineen mutta myös – jos mahdollista – vieläkin kiinnostavampaa muuta ohjelmaa, kuten kirjailijoiden vetämiä kaupunkikävelyjä.

Ensimmäistä kertaa tänä vuonna kaupunkikävelylle kirjailijan opastuksella pääsee myös selvällä suomen kielellä, kun Jan Kaus, yksi virolaisen nykykirjallisuuden kulmakivistä, lähtee suomalaisten lukijoiden oppaaksi vanhaankaupunkiin. Osallistuminen ei edellytä perehtyneisyyttä virolaiseen kirjallisuuteen, mutta Jan Kaus vinkkaa tutustumaan esimerkiksi Indrek Harglan Apteekkari Melchior -sarjaan, Jaan Krossin Uppiniskaisuuden kronikkaan ja Ilmar Taskan Pobeda 1946:een.

Jan Kaus HeadRead-festivaalilla. Kuva Dmitri Kotjuh
Jan Kaus HeadRead-festivaalilla. Kuva Dmitri Kotjuh

Huomaa, että HeadRead-festivaalilla  on paljon kansainvälistä, englanninkielistä ohjelmaa, johon voit osallistua ilman viron kielen taitoa. Ja huomaa sekin, että kaupunkikävelyryhmään mahtuu rajallinen määrä osallistujia, joten ennakkoilmoittautuminen tulee suorittaa Viro-instituutin osoitteeseen info@viro-instituutti.fi.

Yhteistyössä HeadRead-festivaali ja Viro-instituutti.

Eesti Instituut 30
Eesti Instituut 30