Tallinna Linnateaterin esitys Aeg ja perekond Conway

Viro-teatteriviikko

7.–12.3.2016 Espoon kaupunginteatterissa

Tapahtumia

Espoon kaupunginteatteri järjestää maaliskuussa Viro-teatteriviikon, jonka ohjelmistossa nähdään Tallinnan kaupunginteatterin esitys Aeg ja perekond Conway sekä Ugala-teatterin Amalia. Esitysten lisäksi on luvassa oheisohjelmaa koko viikolle.

Ugala Teater: Amalia

ma 07.03. klo 19:00
ti 08.03. klo 13:00 ja klo 19:00

Palkitun suomalaisen dramaatikon Kati Kaartisen näytelmä Amalia sai Viron ensi-iltansa Viljandin Ugala Teatterissa keväällä 2015. Karhean kaunis tarina kertoo 17-vuotiaasta Amaliasta, autistisesta tytöstä, joka elää kaksin isänsä kanssa. Amalialle maailma näyttäytyy toisenlaisena, mutta onni samanlaisena kuin sinulla ja minulla.

Tallinna Linnateater: Aeg ja perekond Conway

pe 11.03. klo 18:00
la 12.03. klo 14:00

Elmo Nüganenin ohjaamassa Aeg ja perekond Conway -esityksessä eletään vuotta 1919 Britanniassa. Conwayn perhe viettää syksyisenä iltana Kayn 21-vuotissyntymäpäiviä riehakkaissa ja yltäkylläisissä tunnelmissa; tulevaisuus näyttäytyy nuorelle sukupolvelle valoisana ja aika loputtomana. Aikaleikkaus tehdään vuoteen 1937. Sodan uhka varjostaa jälleen Eurooppaa, eikä kukaan perheestä ole selvinnyt haavoittumattomana.

Monitasoinen brittidraama yhdistää kiehtovasti poliittisen historian, universaalin perhetragedian sekä pohdinnan ajasta ja sen olemuksesta. Teos on saanut Tallinnan kaupunginteatterissa tunteellisen tulkinnan, joka on palkittu niin ohjauksesta, visuaalisuudesta kuin näyttelijäsuorituksistakin.

Näyttämöllä Anne Reemann, Evelin Võigemast, Ursula Ratasepp, Elisabet Reinsalu, Külli Teetamm, Sandra Uusberg, Andero Ermel, Mikk Jürjens, Alo Kõrve ja Mart Toome.

Katso lisätietoja: www.espoonteatteri.fi

Yhteistyössä Espoon kaupunginteatteri, Viron suurlähetystö ja Viro-instituutti.