Rüüt

Virolainen musiikki soi: Rüüt

KE 24.10. KLO 18.30 (OVET) Helsingin Musiikkitalon klubi-ravintola Kansalaistori 2 G, Helsinki

Tapahtumia

Luvassa sukukansapäivän spesiaali ja Helsingin kirjamessujen lämmittelyt! Rüütin tavaramerkkinä ovat ainutlaatuiset Teppo-tyypin haitarit sekä kauniisti soivat naisäänet.

Vahvasta etnomusiikkimaasta Virosta tulee taas uusi tuttavuus Rüüt, joka konsertoi Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Rüüt on kiinnostavaa kuultavaa kaikille uuden kansanmusiikin ystäville, mutta myös niille, joita musiikissa kiehtovat tekniset erikoisuudet ja tunnelmallisen pehmeät sointimaisemat. Nelihenkisen perinnemusiikkiyhtyeen muodostavat näyttelijä, jazzmuusikko ja kaksi haitarinsoittajaa: Maarja Soomre (laulu/melodika), Maili Metssalu (laulu/viulu) sekä Juhan Uppin ja Toomas Oks (virolainen Teppo-tyypin diatoninen harmonikka).

Omien sävellystensä lisäksi Rüüt on tehnyt sovituksia useista virolaisista kansansävelmistä. Yhtyeen musiikkia ja sovituksia luonnehtivat mystisyys, tarkkuus ja taidokkaat harmoniset, melodiset ja rytmiset yhdistelmät. Rüütin musiikki on aivan oma tunnelmansa.

Yhtye on esiintynyt useilla etnofestivaaleilla Virossa. Rüüt on julkaissut kaksi levyä: Maasikille (2015) ja Kadakad/Junipers (2017). Viron etnogaalassa 2017 Rüüt oli ehdolla vuoden laulun, albumin ja artistin kategorioissa.

Liput 11 EUR/9 EUR ovat myynnissä Ticketmasterissa sekä 1 h ennen alkua ovella. Konsertti alkaa klo 19.30.