Kuvituskuva

Viron ja Suomen diplomatiasuhteet täyttävät 100 vuotta

Ajankohtaista

Tänään maanantaina 8. kesäkuuta juhlitaan Viron ja Suomen diplomatiasuhteiden 100-vuotispäivää. 8.6.1920 Suomen ulkoministeri Rudolf Holsti ilmoitti Viron Helsingin suurlähettiläälle Oskar Kallasille osoitetussa kirjeessä Viron oikeudellisesta tunnustamisesta. Suomi tunnusti Viron tasavallan ensimmäisenä, sen jälkeen kun Viro oli tehnyt Tarton rauhansopimuksen Neuvostoliiton kanssa.

Viro-instituutti on ensimmäinen Viron ulkomaille perustama kulttuuri-edustusto. Presidentti Lennart Meri avasi instituutin toimipisteen Helsinkiin 10. lokakuuta vuonna 1995 ja Viro-instituutti on ollut siitä lähtien tärkeä virolaisen kulttuurin esittelijä Suomessa. Viro-instituutin Suomen toimipiste täyttääkin tänä syksynä 25 vuotta.

Osallistu juhlallisuuksiin ja seuraa tapahtumia


Viron ja Suomen diplomatiasuhteiden aikajanaan pääset tutustumaan tästä linkistä. Janan ovat tehneet yhteistyössä Viron suurlähetystö Suomessa, Suomen suurlähetystö Virossa ja Viron ulkoministeriö.

Ylen artikkelissa puhutaan maiden välisistä diplomatiasuhteista ja ruoditaan eritoten entisen pääministeri Jüri Vilmsin kuolemaa Suomessa.

Viron ja Suomen suurlähetystöjen yhteistä ohjelmassa tänään:

Klo 10.30     
Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu ja Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto allekirjoittavat symbolisesti uudelleen 100. vuotisen todistuksen, mistä jää kopiot suurlähetystöjen seinille. Allekirjoittaminen tapahtuu samanaikaisesti Helsingin ja Tallinnan suurlähetystöissä.

Klo 12.00
Kukkien laskeminen entisten diplomaattien ja suurlähettiläiden haudoille Virossa ja Suomessa.

Seuraa päivän viestintää:
helsinki.mfa.ee/events/eesti-soome-diplomaatilised-suhted-100-suomen-ja-viron-diplomaattiset-suhteet-100/
www.facebook.com/estemb.helsinki/