Andra Teede Runokuu-festivaalin päätösjuhlassa

LA 24.8. KLO 19-23 TIIVISTÄMÖ KAASUTEHTAANKATU 1, SUVILAHTI, HELSINKI

Kirjallisuus, Tapahtumia

Runokuu-festivaalin päätapahtumassa Suvilahden Tiivistämöllä pääset tutustumaan monipuoliseen runouteen ja kansainvälisiin vieraisiin, kuten räväkkään nykyrunoilijaan ja käsikirjoittajaan Andra Teedeen

Andra Teede (s. 1988) on virolainen runoilija, näytelmäkirjailija ja käsikirjoittaja. Häneltä on ilmestynyt vuodesta 2006 lähtien runokirjoja, näytelmiä, oopperalibretto sekä lukuisia kirjallisuus-, elokuva- ja näytelmäarvosteluita. Teede on työskennellyt dramaturgina Viron eri teattereissa ja hän on jo useamman tuotantokauden ajan käsikirjoittanut “Viron Salkkareita” eli suosittua Õnne 13 -televisiosarjaa. Teede on opiskellut Tarton yliopistossa kirjallisuutta ja viron kieltä sekä valmistunut dramaturgiksi Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta. Hän on Viron kirjailijaliiton jäsen. Teeden runoja on käännetty mm. suomeksi, arabiaksi, ranskaksi, venäjäksi ja englanniksi. Teede on voittanut näytelmillään Viron teatterialan palkintoja.”

Runokuu on kirjallisuusfestivaali, joka järjestetään tänä vuonna viidettätoista kertaa. Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali Runokuu on kirjallisuustapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna viidettätoista kertaa. Suurin osa tapahtumista on maksuttomia.

Viro-instituutti ja Suomen Viro-yhdistysten liitto ovat tehneet yhteistyötä Runokuun kanssa usean vuoden ajan ja tuottaneet eri tapahtumiin monia virolaisia runovieraita.