Etno-Espalla Tintura & Arno Tamm: Siperianvirolaisten lauluja

TI 6.8. KLO 17.15 ESPAN LAVA ESPLANADIN PUISTO, HELSINKI

Musiikki, Tapahtumia

Vuonna 2016 perustettu Tintura yhdistää taidokkaasti perinteistä virolaista kansanperinnettä ja arkistokätköjen levyaarteita.

Nyt Tintura ja Paabel-yhtyeen solisti Arno Tamm ovat yhdistäneet luovat voimansa ja tuovat Etno-Espalle folktroniikasta, triphopista ja maailmanmusiikista yhteen nivotun erikoisohjelmiston, joka on omistettu kaikille niille virolaisille, jotka aikojen saatossa ja pakottamina ovat joutuneet jättämään kotinsa. Kotimaasta mukaan lähteneet tarinat ja laulut ovat pitäneet kodin mielessä vieraalla maalla. Yhtä sitkeinä kuin ihmiset itsekin ne ovat kuitenkin kestäneet aikaa ja olosuhteita päätyen takaisin kotimaahan. Siperian virolaisten musiikkiin perustuva ohjelmistokokonaisuus on ensimmäinen laatuaan. Se saa ensiesityksensä Viljandi Folkilla tänä kesänä, joten Etno-Espalla se kuullaan tuoreeltaan.

Karoliina Kreintaal tunnetaan mm. Knihv– ja Torupilli Jussi Trio -yhtyeen riveistä ja Lauri Täht on niittänyt mainetta virolaisen hiphop-kulttuurin huippunimenä. Taavet Niller taas on nähty Suomessa useita kertoja Curly Strings -yhtyeen bassossa.

Karoliina Kreintaal – laulu, viulu, alttoviulu, kantele, jouhikko, luupperi

Lauri Täht – sämplet, biitit, luupit, rytmisoittimet

Taavet Niller – kontrabasso, laulu

Arno Tamm – laulu, akustinen kitara ja syntetisaattori

Konsertin tarjoaa Viro-instituutti.

Lue lisää Etno-Espa-festivaalista: https://www.etno-espa.fi/fi/info/