Baltia-Nippernaati

Baltia-Nippernaati 2021

KE 5.2. KLO 18 EESTI MAJA - VIRO-KESKUS, LOUNGE (2. KRS) SÖRNÄISTEN RANTATIE 22 (1. RAKENNUS, C-RAPPU), SUVILAHTI, HELSINKI

Kirjallisuus, Tapahtumia

Viro-instituutti ja Latvian ystävyysseura Rozentāls-seura ovat aloittaneet kolmen Baltian maan yhteisen käännöskirjallisuusjulkaisun suunnittelun ja kutsuvat kaikkia kirjallisuuden kääntämisestä kiinnostuneita viron, latvian ja liettuan suomentajia mukaan projektiin. Viro-instituutti on jo aiemmin julkaissut virolaisen kirjallisuuden antologiaa, käännösjulkaisu Nippernaatia. Tarkoituksena on myös uudessa “Baltia-Nippernaatissa” suomentaa ennen suomeksi julkaisemattomia kirjailijoita, joiden arvellaan kiinnostavan suomalaista lukijaa. Julkaisulla halutaan rohkaista kustantajia julkaisemaan uutta suomennettua kirjallisuutta, tarjota lukijoille uusia lukuelämyksiä ja pitää suomentajien ammattitaitoa yllä.

Kaikille kiinnostuneille avoin starttikokoontuminen pidetään keskiviikkona 5.2. klo 18 Eesti Maja – Viro-keskuksen (Sörnäisten rantatie 22, 1. talo, Helsinki) lounge-tilassa. Hankkeen tuloksena valmistuu käännösjulkaisu syksyllä 2021.

Starttiin ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet eikä siihen osallistuminen sitouta suomentamiseen. Osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta suomennostensa julkaisemisesta.

Lisätiedot: Viro-instituutti info@viro-instituutti.fi ja Rozentāls-seura: info@rozentals-seura.fi