Kuvassa virolainen folkyhtye Mari Kalkun & Runorun

Folklandia 2017: Puuluup ja Mari Kalkun & Runorun

Pe 13.1. – La 14.1.2017 M/S Silja Europa Tallink Silja

Tapahtumia

Jäiden seassa folkataan kuumasti! Tammikuisella Folklandia-risteilyllä kuuluu vihellys, folkki, räppi ja jäälauttojen sihinä. Voit kohdata musiikin uranuurtajia ja tanssin superpuurtajia. On Palefacea ja Sibiksen kansansoitinorkesteria ja vaikka mitä! Virosta mukana ovat maan eturivin folkin sanansaattajat Puuluup ja Mari Kalkun & Runorun!

Pe 13.1.2017 klo 22.45-23.30 Mari Kalkun & Runorun

Mari Kalkun & Runorunin musiikissa ammennetaan voimaa virolaisista rekilauluista, nykyrunoudesta ja suomalais-ugrilaisesta musiikista. Runoruniin kuuluvat võrumaalaisen laulajan ja kanteleensoittajan Mari Kalkunin lisäksi Suomen parhaaksi kanteleensoittajaksi valittu Maija Kauhanen, laajan kokemuksen maailmanmusiikista omaava, kokeellinen ja taitava kontrabasisti Nathan Riki Thomson sekä herkkä rytmivelho Tatu Viitala. Vaikka bändissä on vain neljä jäsentä, kiinnittää kaikissa neljässä huomiota heidän monipuolinen soitinten hallitsemisensa, perinnetietoisuutensa ja valtava mielikuvituksellisuutensa.

Mari Kalkun valittiin Viron vuoden 2013 parhaimmaksi folklaulajaksi. Yhtyeen Tii ilo -albumin julkaisi suomalainen levy-yhtiö Rockadillo Records vuonna 2015.

Pe 13.1.2017 klo 02:30-03.15 Puuluup

Puuluup on noussut nopeasti yhdeksi virolaisen folkmusiikin kuumista nimistä. Yhtye sekoittaa musiikissaan vaivatta aineksia niin folkista, maailmanmusiikista, undergroundista kuin pop-musiikista. Duon äänimaailma koostuu jouhikon luonnollisten sekä elektronisesti vahvistettujen saundien yhdistelmästä. Erilaiset kahinat, kaiut, koputukset ja rahinat soivat välillä akustisesti, muodostavat tanssibiittejä tai elokuvamaisen tummia sävyjä.

Puuluupin tuotannosta löytyy yhtyeen omien sanojen mukaan viitteitä myös punkmusiikkiin sekä neozombipostfolkiin. Inspiraationsa duo ammentaa Vormsi-saaren öistä, marraskuun ratikoista, rakastuneista narkomaaneista ja Antonio Vivaldista.

Ramo Teder (Pastacas) – jouhikko, laulu ja live-elektroniikka
Marko Veisson – jouhikko, laulu ja live-elektroniikka