Virolaisen teatterin suurlähettiläät -näyttely Tampereella

TI 7.2. – MA 27.2.2017 Kansainvälinen toimintakeskus Suvantokatu 13, Tampere

Tapahtumia

Tässä näyttelyssä 25 draama-, tanssi- ja musiikkiteatterin edustajaa kertoo virolaisen teatterin historiasta oman itsensä kautta – ideoista, tapahtumista ja kanssavaeltajista.

Virolaisella ammattiteatterilla on ikää yli 110 vuotta. Suuriin ja tunnettuihin teatterimaihin verrattuna se on vielä perin vähän, mutta vallanpitäjien vaihtumisen myötä maan teatteri on imenyt itseensä runsaasti kokemuksia, sävyjä ja monipuolisuutta.

Näyttely esittelee huomattavia näyttelijöitä, laulajia ja tanssijoita, jotka ovat esiintyneet teattereissa kautta koko Viron. Monet heistä ovat tulleet tunnetuiksi myös Suomessa ja muualla ulkomailla. He ovat olleet virolaisen kulttuurin suurlähettiläitä sanan varsinaisessa merkityksessä.

Näyttely SUURNIMET on valmistunut Viron teatteri- ja musiikkimuseossa keväällä 2015 esittelemään museon veistoskokoelmaa. Vuonna 2016 näistä suurnimistä tuli SUURLÄHETTILÄITÄ, jotka tuovat terveisiä meren takaa, ylläpitävät suhteita ja toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan virolaiseen teatteriin.

Tilaa Virolaisen teatterin suurlähettiläät -näyttely tästä.