Mustavalkoinen kuva, jossa miehiä puvut päällä 50-luvulla.

Georg Ots 100

Ajankohtaista, Musiikki

Kuva: Georg Ots jakamassa nimikirjoituksia Aleksanterinkadun Musiikki Fazerin toisessa kerroksessa vuonna 1958. Vasemmalta Georg Ots, Johan Vikstedt, Ossi Runne, Jaakko Borg ja Osmo Ruuskanen. Jazz & Pop arkisto.

Virolainen 100-vuotisjuhla jatkuu! Nyt juhlitaan Georg Otsia, Suomessakin rakastettua virolaistähteä. Georg Ots syntyi 21. maaliskuuta 1920 Pietarissa, josta perhe muutti Tallinnaan Otsin ollessa vielä pieni. Suomessa hänet tunnetaan suurena tulkitsijana ja eritoten kappaleista “Saarenmaan valssi” (Raimond Valgren sävellys), “Rakastan sinua elämä” ja “Moskovan valot”.

Virossa Ots tunnettiin myös ihailtuna näyttämötaiteilijana ja hän esiintyikin Estonia-teatterin solistina kuolemaansa saakka vuoteen 1975. Georg Ots menehtyi poskiontelosyöpään Tallinnassa ollessaan vain 55-vuotias.

Tutustu Georg Otsiin!

Yle Areenasta löytyy erinomainen Tarja Närhen iskelmäradion toimittama ohjelma Georg Otsista. Luvassa on sekä rakastetuimpia Georg Otsin kappaleita, että tarinoita Otsin elämästä. Kuuntele ohjelma tästä!

Toimittaja Kulle Raig on kirjoittanut Georg Otsin elämästä juhlavuoden kunniaksi viro.nyt -kulttuurilehteen artikkelin. Lue artikkeli tästä. Helsingin Sanomien artikkelissa Alma Onali esittelee Otsin suosion laajuutta Suomessa. Artikkelin voit lukea tästä (vain lehden tilaajille).

Kuuntele Georg Otsin tuotantoa Spotify-palvelusta:

Eesti Televisioonin kautta tarjotaan paljon ohjelmia Georg Otsista. Georg Ots Tavaline inimene -muotokuva on tehty 100-vuotisjuhlan kunniaksi ja avaa Georg Otsin merkitystä kollegoiden, tuttujen ja perheenjäsenten kautta ja luvassa on myös ennennäkemättömiä arkiston helmiä.

Klassikaraadiossa tehtiin Georg Ots 100 -lähetysten sarja, johon on koottu vanhoja lähetyksiä Georg Otsista ja kuultavissa on hänen rakastetuimpia laulujaan. Voit selata Klassikaraadion lähetyksiä tästä.