Kadri Voorand Quartet Turussa

Pe 6.10. Café Tiljan, Turun ruotsalainen teatteri Eerikinkatu 15, Turku

Tapahtumia

Upeaääninen Kadri Voorand on todellinen jazzin suurlähettiläs, jonka kiihkeä lavaesiintyminen, fantastiset improvisaatiot ja persoonallinen musiikki ovat lumonneet sekä kotiyleisön että musiikkigenren ystävät ympäri maailmaa.

Tänä vuonna Kadri Voorand palkittiin kotimaassaan vuoden parhaana naisartistina sekä vuoden parhaasta jazzalbumista (“Armupurjus” eli “Love Intoxication”). Vuonna 2015 hänelle myönnettiin Baltian suurimmalla jazzfestivaalilla Jazzkaarella parhaan jazzmuusikon palkinto. Hyvällä syyllä voidaan sanoa, että tämä nuorena lupaavana lahjakkuutena pidetty muusikko on täyttänyt häneen asetetut toiveet ja varmasti ylittänytkin ne.

Kadri Voorand on opiskellut jazzia Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa sekä Tukholman kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa. Hän on palannut vanhaan opinahjoonsa Viroon ja opettaa siellä jazzosaston nuorimpana opettajana.

Voorandin kokoonpanoja ovat kvartetti, trio sekä vokaaliyhtye Estonian Voices. Turkuun hän saapuu osana kvartettiaan, jossa hänen lisäkseen soittavat Paul Daniel (kitara), Taavo Remmel (basso) ja Ahto Abner (rummut).

Kadri Voorand Quartet esiintyy Tiljanissa Turun kirjamessujen ensimmäisenä päivän iltana, mutta hänet voi bongata jo aiemmin päivällä messuilla. Kannattaa hakeutua messujen avajaistapahtumaan klo 13 ja sen jälkeen Viron messuosastolle. Lue lisää Viro-ohjelmasta Turun kirjamessuilla…