Kauhu valtaa Haapsalun

Elokuva

Haapsalun kauhu- ja fantasiaelokuvafestivaali HÕFF on koko Viron mutapääkaupungin (tämä viittaa kylpylöiden hoitomutaan, jonka käytössä Haapsalulla on pitkät perinteet) valtaava genreleffamaraton. Festivaali tuo kaupunkiin kansainvälisiä elokuvavieraita ja mukaansatempaavaa meininkiä. HÕFFistä onkin jo muodostunut tämän genren ystävien kevään kohokohta.

Haapsalun HÕFF järjestetään vapun alla, 27.–29. huhtikuuta. Ohjelmisto on suunnattu Viron ja lähimaiden elokuvayleisölle ja se sisältää sekä tuoretta kauhua ja fantasiaa että kulttiklassikoita. Festivaali pyrkii välttämään Hollywoodin valtavirtakauhua ja keskittymään riippumattomiin elokuviin, joita ainakaan Virosta ei elokuva- tai videolevityksestä juurikaan löydy.

Hõff kerää Haapsaluun runsaat elokuvayleisöt.

HÕFF on genrensä ainut festivaali koko Baltiassa ja kuuluu eurooppalaiseen tämän lajin huippufestivaaleja yhdistävään Méliès-verkostoon. Vuosien varrella HÕFFillä on nähty lukuisia ensi-iltoja ja arvostettuja vieraita sekä elokuva-alan legendoja. Elokuvaharrastajilla ja elokuvantekijöillä on harvinainen tilaisuus kohdata niin teatterisaleissa kuin festivaalin monissa eri tapahtumissa.

Kolmessatoista vuodessa Haapsalun kauhu- ja fantasiaelokuvafestivaalista on kasvanut omaleimainen ja kansainvälisesti tunnustettu filmijuhla, jonka harvinaislaatuisen mukavaa ilmapiiriä ja vahvaa ohjelmistoa kiitellään usein. Festivaalitiimi tekee ympärivuotisesti töitä sen eteen, että HÕFF olisi sekä arvovieraille että faneille se paras kevään merkki.

Pakettitarjous suomalaisille
Suomalaisia kävijöitä varten on nyt räätälöity mukava viikonloppupaketti, joka sisältää matkat, majoituksen ja festivaalipassin. Lue lisää: http://bit.ly/FinnishHack