Virolainen musiikki soi 2018: Puuluup Tampereen Martin markkinoilla

PE 6.4. KLO 18.00 (OVET) Tullikamarin Pakkahuone Tullikamarin aukio 2, Tampere

Tapahtumia

Viro-instituutin konserttisarjassa Virolainen musiikki soi kuullaan uuden kansanmusiikin huippuduo Puuluup Tampereen keväisillä Martin markkinoilla Tullikamarin Pakkahuoneella!

Uusi kansanmusiikki on Virossa kansainvälisesti todella kovatasoista, ja Puuluup on yksi maan folkmusiikin kuumista nimistä. Yhtye sekoittaa musiikissaan vaivatta aineksia niin maailmanmusiikista, undergroundista kuin popmusiikista.
Puuluupin äänimaailma syntyy laulusta, jouhikosta eli jouhikanteleesta sekä elektronisesti vahvistetuista soundeista. Erilaiset kahinat, kaiut, koputukset ja rahinat soivat akustisesti, muodostavat tanssibiittejä tai elokuvamaisen tummia sävyjä. Puuluup on onnistunut tekemään vanhasta soittimesta ajankohtaisen ja trendikkään.
Yhtye koostuu kahdesta muusikosta, joista sooloartistina Pastacas-nimellä tunnettu Ramo Teder asuu Suomessa. Tederin ja Marko Veissonin lavakarisma yllättää, kappaleiden väliset tarinatuokiot ovat lähes yhtä kiinnostavia kuin itse musiikki.

Virolainen musiikki soi -sarjaa ovat Viro-instituutin kanssa tekemässä: Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, Tuglas-seura, Viljandin ystävät ja Viron Suomen-suurlähetystö.