Kirjailijat Andrei Ivanov ja Kairi Look Helsingissä

TI & KE 21.-22.8. TÖÖLÖN KIRJASTO & EESTI MAJA

Tapahtumia

Syksyn kirjauutuuksiin päästään tutustumaan Helsingissä jo elokuun puolivälin jälkeen. Ensi suomennoksiaan esittelevät Andrei Ivanov ja Kairi Look. Tiistaina 21.8. molemmat molemmat esiintyvät kirjailijavierailulla Töölön kirjastossa. Keskiviikkona 22.8. on vuorossa lehdistötilaisuus Eesti Maja – Viro-keskuksessa.

Kirjailijavierailu – Andrei Ivanov: Kourallinen tomua ja Kairi Look: Lentokentän lutikat
Ti 21.8.2018 klo 17–20
Töölön kirjasto, Mika Waltari -sali

Kaksi virolaisen nykykirjallisuuden tähteä, Andrei Ivanov ja Kairi Look, saapuvat haastateltaviksi suomennoksia Töölön kirjastoon. Aviador Kustannus julkaisee elokuussa Andrei Ivanovin karunkauniin romaanin Kourallinen tomua sekä Kairi Lookin riemastuttavan lastenromaanin Lentokentän lutikat. Molemmat teokset ovat ensimmäisiä Ivanovilta ja Lookilta suomennettuja teoksia.
Tilaisuudessa Andrei Ivanovia haastattelee Kourallinen tomua -romaanin suomentaja Jukka Mallinen ja Kairi Lookia toimittaja Mikko Kortelainen. Lisäksi kirjailijat jakavat signeerauksia teoksiinsa. Kirjailijavierailuun on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Andrei Ivanov on Baltian johtava venäjänkielinen nykykirjailija, jonka vahvat romaanit ovat herättäneet suurta huomiota myös kansainvälisesti. Kotimaassaan Virossa menestynyt Kourallinen tomua kertoo ulkopuolisuuden tunteesta ja Viron lähihistoriasta. Vironvenäläisen, pitkältä harhailulta ulkomailla takaisin kotikaupunkiinsa Tallinnaan päätyneen päähenkilön tarinan tapahtumat kulminoituvat Tallinnan mellakkayöhön ja Pronssisoturi-patsaan siirtoon.

Kairi Look on yksi Viron merkittävimmistä nykypäivän lastenkirjailijoista. Look kirjoittaa rohkeasti erilaisista, vähemmän rakastetuista hahmoista ja antaa tarinoissaan tilaa erilaisuudelle ja erikoisuudelle. Lentokentän lutikat on Lookin menestynein romaani, ja se on käännetty jo muun muassa saksaksi, venäjäksi, ranskaksi ja liettuaksi. Suomeksi sen on kääntänyt Katariina Suurpalo. Hillittömän hurmaavan tarinan päähenkilöinä on lutikkaperhe, joka elää mukavaa elämää lentokentän kätköissä, kunnes eräänä päivänä lentokentälle saapuu virkaintoinen puhtaanapitovirkailija. Lutikoiden tapana ei ole kuitenkaan ikinä ollut antaa periksi…

Lehdistötilaisuus: virolaiset nykykirjailijat Andrei Ivanov ja Kairi Look
Ke 22.8.2018 klo 14
Eesti Maja (Sörnäisten rantatie 22: rakennus 1, C-rappu)