Kirjailijat kohtaavat: Sofi Oksanen ja Ilmar Taska

TI 20.2. KLO 17-19 Helsingin kaupungintalon juhlasali Pohjoisesplanadi 11-13, Helsinki

Tapahtumia

Kirjailijat Sofi Oksanen ja Ilmar Taska keskustelevat kirjoistaan sekä niiden kiinnostavista henkilöhahmoista ja taustoista.

Sekä Sofi Oksasen Viro-aiheiset teokset Stalinin lehmät, Puhdistus ja Kun kyyhkyset katosivat että Ilmar Taskan viime keväänä suomeksi ilmestynyt Pobeda 1946 (suom. Jouko Vanhanen) kertovat Viron järkyttävästä lähihistoriasta sen läpi eläneiden ihmisten, erityisesti lasten ja naisten, kautta.

Molempia kirjailijoita on kiitetty paitsi vaikean lähihistorian avaamisesta lukijoille, myös omaleimaisesta ja elegantista tyylistä sekä aktiivisesta yhteiskunnallisesta keskustelusta.

Kirjallisuuskeskustelu käydään Viron 100-vuotisjuhlaviikolla ja se muistuttaa samalla siitä, miten vain historian tuntemalla voi katsoa tulevaisuuteen.

Keskustelun lisäksi tilaisuudessa nähdään elokuvakatkelmia kirjailijoiden tuotannosta.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy, sisään otetaan saapumisjärjestyksessä 300 ensimmäistä.

Kirjallisuusilta on Silta-näyttelyn oheisohjelmaa. Suomen ja Viron juhlavuosien yhteisnäyttely Silta – Terveisiä kahdesta tasavallasta on avoinna Helsingin kaupungin Virka-galleriassa aina 25. helmikuuta saakka. Silta kertoo maidemme 100-vuotisesta yhteisestä historiasta ja sisältää esimerkiksi kiehtovaa arkistomateriaalia sekä nykytaidetta molemmista maista.