Kuvia kulttuurisillalta juhlavuonna eri puolilla Suomea

Tapahtumia

Tunnustetun lehtikuvaajan Peeter Langovitsin näyttelyn Kuvia kulttuurisillalta, joka avattiin ensimmäisen kerran viime keväänä Helsingin Eesti Maja – Viro-keskuksessa, on tänä vuonna esillä useissa kaupungeissa ympäri Suomea: tammikuussa Torniossa, helmikuussa Huittisissa, syyskuussa Savonlinnassa ja lokakuussa Tampereella.

Peeter Langovits on yksi Viron tunnetuimmista lehtikuvaajista. Hän aloitti ammattikuvaajana vuonna 1987 ja on siitä lähtien dokumentoinut kaikkea Virossa tapahtuvaa. Erityinen sija Peeter Langovitsin sydämessä on aina ollut suomalais-virolaisilla kulttuurisuhteilla, joita hän on seurannut vuosikymmeniä. Vuonna 2017 E. W. Ponkalan säätiö myönsi Langovitsille vuosipalkintonsa suomalais-virolaisten kulttuurisuhteiden dokumentoimisesta ja kehittämisestä.

Vuoteen 1995 saakka Langovits työskenteli ETA-kuvatoimituksen päätoimittajana ja sitten vuoteen 2014 asti Postimees-lehden kuvaajana. Nykyisin Langovits kuvaa freelancerina. Vuodesta 1974 lähtien laskettuna hän on osallistunut yli 350 näyttelyyn ja kilpailuun ja pitänyt lähes 50 omaa näyttelyä sekä Virossa että ulkomailla.

Kuvia kulttuurisillalta koostuu 44 valokuvasta. Se on valmistunut E. W. Ponkalan säätiön, Viro-instituutin, Tuglase-seuran ja Suomen Viro-yhdistysten liiton yhteistyönä.

E. W. Ponkalan säätiö on perustettu vuonna 1924 edistämään Suomen ja heimokansojen kulttuurisuhteita. Säätiö on vuosien varrella palkinnut myös esimerkiksi Lennart Meren, Ellen Niitin, Piret Salurin ja Maimu Bergin.