Mari Poll esiintyy Helsinki Chamber Music Festivalilla

6.-9.7.2022

Musiikki, Tapahtumia

Helsinki Chamber Music Festival pitää huolta siitä, että myös urbaanit musiikin ystävät saavat klassisen musiikin elämyksiä kesälläkin. Festivaalin konsertit järjestetään Helsingin historiallisessa keskustassa, joka yhdessä keskikesän valoisien iltojen ja pääkaupungin urbaanin tunnelman kanssa luovat festivaalille ainutlaatuiset puitteet.

6.-9.7. järjestettävillä festivaaleilla esiintyy tänä vuonna virolainen viulisti Mari Poll. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona ja useiden maineikkaiden orkestereiden solistina ympäri Eurooppaa ja Amerikkaa. Vuonna 2012 Mari julkaisi debyyttilevynsä EMI Classics -levy-yhtiöllä osana EMI Digital Debut -sarjaa. Marin toinen albumi, joka on toteutettu yhdessä hänen veljensä Mihkel Pollin kanssa, on julkaistu kesällä 2017. Mari työskentelee tällä hetkellä ensimmäisenä konserttimestarina Viron kansallisoopperan orkesterissa ja opettaa Viron musiikkiakatemiassa. Hän on voittanut lukuisia palkintoja useissa kansainvälisissä kilpailuissa. Tällä hetkellä Nicolaus Gagliano -viulua vuodelta 1723.

Mari Poll soittaa 6.7. Ritarihuoneella, 7.7. Suomenlinnassa, Tenalji von Fersenissä ja 9.7. festivaalin päätöskonsertissa Temppeliaukion kirkossa.

Katso tarkemmat tiedot festivaalin kotisivuilta: https://www.helsinkichamber.com/