Karja Renard Wandinger -trio Helsingissä ja Raahen Rantajatseilla heinäkuussa

Heinäkuu 2022

Musiikki, Tapahtumia


Virolaispianisti Kirke Karjan kehuttu trio ranskalaisbasisti Etienne Renardin ja saksalaisrumpali Ludwig Wandingerin kanssa esiintyy Helsingissä Hakasalmen Huvilassa 25.7. ja on taiteilijaresidenssissä Raahen Rantajatseilla 27.-29.7. Trioa kuullaan myös Tallinnassa 23.-24.7.

Pianisti Kirke Karja on yksi niistä uuden sukupolven virolaismuusikoista, jotka ovat tekemässä kansainvälistä läpimurtoa. Hänen luotsaamansa trio ranskalaisbasisti Etienne Renardin ja saksalaisrumpali Ludwig Wandingerin kanssa on herättänyt positiivista huomiota eurooppalaisella jazzkentällä. Trion musiikin aineksia ovat Karjan sävellykset, vapaa improvisaatio ja laajennetut soittotekniikat. He julkaisevat helmikuussa 2020 Tallinnassa äänitetyn Karja Renard Wandinger -trion levy heinäkuussa.

Kirke Karja (s. 1989) on intensiivinen esiintyjä ja säveltäjä, jonka rohkea harmoninen sävelkieli ammentaa nykymusiikin vankasta osaamisesta. Häntä kiehtovat improvisaatio ja yhteistyöprojektit muiden taiteenalojen kanssa. Pitkän klassisen musiikin koulutuksen lisäksi hän on ehtinyt sukeltaa jazzmusiikin opiskeluun 10 vuoden ajan ja valmistui 2021 jazzsävellyksen tohtoriksi Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta. Hän on julkaissut kuusi levyä omalla nimellään. Trionsa lisäksi hän johtaa Kirke Karja Quartetia sekä Captain Kirke and the Klingons -kvintettiä, jossa mm. soittavat mm. saksofonistit Mikko Innanen ja liettualainen Liudas Mockunas. Karja voitti Giorgio Gaslini Future Talent Award -tunnustuksen 2021 ja hänet valittiin Viron vuoden jazzmuusikoksi 2022.

Ranskalainen kontrabasisti Etienne Renard (s. 1991) on muusikko ja säveltäjä, joka palvelee trion kollektiivista luovuutta omalla monipuolisella osaamisellaan. Ludwig Wandinger (s. 1995) on Berliinissä asuva kokeellisen musiikin tuottaja, rumpali ja monipuolinen visuaalinen taiteilija, joka soittaa triossa rumpuja.

Karja Renard Wandinger -trio Virossa ja Suomessa 23.-29.7.2022
23.7. Tallinn, ULM (Uue Loomingu Maja) / Kirke Karja presents: experimental jazz night (Ludwing Wandinger solo, Etienne Renard solo and other performances)
24.7. Tallinn, Philly Joe’s
25.7. klo 19 Helsinki, Hakasalmen Huvila / jaZZanti – Helsinki Jazz
29.7. klo 18 Raahen  Teatterin kesälava / Raahen Rantajatsit 2022
Taiteilijaresidenssi 27.-29.7. Raahen Rantajatseilla

Kiertueen on tuottanut Vapaat äänet ja sitä tukevat Goethe-Institut Finnland, Viro-instituutti sekä AJC-Association Jazzé Croisé.