Study in Estonia

Päivitettyä tietoa Viron korkeakoulujen hausta

Ajankohtaista, Suosittelemme!

Viron korkeakoulujen haut ovat alkaneet jo maaliskuussa ja useissa oppilaitoksissa on ne ovat vielä käynnissä. Monissa Viron korkeakouluissa on EU-kansalaisille ja Euroopan ulkopuolelta hakeville on eri hakuajat, joten kannattaa lukea tarkasti infoja koulun sivuilta. Tähän uutiseen on koottu ajankohtaista tietoa kymmenestä korkeakoulusta ja heidän hakukäytännöistään.

Virolaiskorkeakouluissa on usein lukukausimaksut, joihin kannattaa tutustua ennen hakuvaihetta. Myöskin monet kouluista ottavat hakuprosessista maksun, joka vaihtelee 50 euron ja 150 euron välillä.

Estonian Business School (EBS)

EBS:illä on kaksi toimipistettä: Tallinnassa ja Helsingissä. Hakea tulee netissä olevalla lomakkeella, jonka perusteella kutsutaan haastatteluihin. Suomalaisilla hakijoilla on kaksi hakua: 25. toukokuuta ja 7. heinäkuuta. Seuraavat valintahaastattelut järjestetään Helsingissä 28. toukokuuta. Suomessa asuvat hakijat hakevat Helsingissä tai Tallinnassa suoritettaviin kandidaatti- ja maisteriopintoihin EBS Helsingin sivutoimipisteen kautta.

Hakemisen kustannukset: norm. 120 €, EU-kansalaiset maksutta.

Koulu järjestää toukokuun alussa kaksi etäinfotilaisuutta, joihin voit rekisteröityä ennakkoon. Kandidaatti-vaiheen opintojen infotilaisuus järjestetään 6. toukokuuta ja maisteriopintojen infotilaisuus 5. toukokuuta.

Hakuun liittyvät kyselyt: info@ebshelsinki.fi
Lue lisää tilaisuuksiin osallistumisesta: https://ebs.ee/en/admission
FB-tapahtumat tilauksiin:
6.5. kandivaiheen infotilaisuus.
5.5. maisterivaiheen infotilaisuus.
Suomessa järjestetään lisäksi kaksi muuta infotilaisuutta:
7.5. klo 10 canva-ohjelman välityksellä
8.5. klo 13 canva-ohjelmassa.

Lue lisää hausta:
https://ebs.ee/fi/haku
https://www.ebs.ee/en/uudised/admission-process-ebs

Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor (EUAS) / Estonian Entrepreneurship University of Applied Sciences

Viron suurin yksityinen korkeakoulu EUAS (Viron yrittäjyyskorkeakoulu) keskittyy yrittäjyysopintoihin kansainvälisessä yhteisössä. Koulussa on 1600 opiskelijaa ja se sijaitsee Tallinnassa, älykaupunki Ülemisten alueella.

Hakuajat EU:n jäsenmaille loppuvat vasta 31. elokuuta, muualta hakeville hakuajat siirtyivät yhdellä kuulla ja ovat nyt 31. toukokuuta saakka auki.

Hakemisen kustannukset: ei ole mainittu.

Lue lisää hakuvaatimuksista: www.euas.eu/study

Eesti Kunstiakadeemia / Estonian Academy of Arts (EKA)

EKAn ei-virolaisten tai -vironkielisten haku on jo seuraavalta vuosikurssilta päättynyt, mutta vironkielisten koulutusohjelmien haku on käynnissä 15.-29. kesäkuuta virolaisten SAIS-järjestelmän kautta.

Lue lisää hakemisesta vironkielisiin ohjelmiin.
Kaikki EKA:n vironkieliset koulutusohjelmat löydät tästä.

Eesti Maaülikool / Estonian University of Life Sciences

Viron maatalousylipiston maisema-arkkitehtuurin ja maatalouden ja elintarviketuotannon koulutusohjelmien maisteritason haku loppuu suomalaishakijoille 31. toukokuuta.

Eläinlääketieteellisen pääsykoeaikoihin on tullut muutoksia. Hakemusten jättö on 31. yhä toukokuuta, mutta poikkeuksellisesti 2020/2021 haussa ei huomioida SAT-testin tuloksia, eikä niitä ole tarvetta suorittaa. Sen sijaan sisäänpääsyä mitataan pistejärjestelmällä, jonka maksimipistemäärä on 30. Pisteet muodostuvat sekä biologian, kemian, matematiikan ja englannin kielen osaamisesta että motivaatiokirjeestä. Suomalaisten tapauksessa otetaan tarvittaessa huomioon sekä lukion tutkintotodistuksen tulokset että, jos ylioppilaskokeet pidetään, niiden tulokset. Lisäksi englanninkielen tasoa voidaan testata erillisellä videohaastattelulla.

Lue lisää:
Landscape architecture
Agri-Food Business Management
Veterinary medicine

Eesti Muusika- ja teatriakadeemia (EMTA) / Estonian Academy of Music and Theatre (EAMT)

Viron musiikki- ja teatteriakatemia on kansainvälinen oppilaitos, joka tarjoaa musiikki-, teatteri- ja kulttuurituotannon opetusta Tallinnassa.

Lisätietoa hausta:
Viimeinen päivämäärä hakemuksen lähettämiseen on 3. kesäkuuta ja ulkomaalaisia hakijoita pyydetään lähettämään hakuvideo koronatilanteen takia huhti-toukokuun aikana hakusihteeri Margit Võsalle osoitteeseen margit@eamt.ee. Hän vastaa myös lisätiedusteluihin. Mikäli maailman tilanteet muuttuvat, varsinaiset pääsykokeet pidetään Tallinnassa 27.6.-1.7.2020. Jos matkustusta rajoitetaan edelleen, pääsykokeet suoritetaan edelleen videoyhteydellä.

Hakemisen kustannukset: 50 €

Lisätietoja hakijoille ja tarkat hakuohjeet ja tiedot kustannuksista: eamt.ee/en/admissions/
estonia.dreamapply.com/et_EE/institutions/institution/21-eesti-muusika-ja-teatriakadeemia

Tallinna Tehnikaülikool / Tallinn Unversity of Technology (TalTech)

TalTech on Viron ainoa tekninen korkeakoulu ja maan kansainvälisin yliopisto. Voit hakea opiskelemaan mm. tekniikkaa, soveltavia tieteitä, tietotekniikkaa, liiketaloutta ja merenkulkua.

Haku koulutusohjelmiin on alkanut ja on auki koronatilanteen vuoksi EU-kansalaisille 1. kesäkuuta saakka. Suomalaisille, latvialaisille ja liettualaisille, jotka hakevat ”School of Business and Governance” -opintoihin haku on auki 1. elokuuta saakka. Hakuohjeissa on myös erikseen maakohtaisia ohjeistuksia, jossa myös suomalaisille tarkemmin avattu hakemista.

Hakemisen kustannukset: 100 €

Lisätietoja saa kysyttyä myös s-postitse osoitteesta study@taltech.ee
Lue lisää hakemisesta: https://new.taltech.ee/en/apply#p50
Lisätietoa koronaviruksen vaikutuksista hakemiseen

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool / Tallinn Health Care College

Tallinnan sosiaali- ja terveysalan korkeakoulun hakuaika päättyy 1. kesäkuuta ei-virolaisille hakijoille. 8. heinäkuuta järjestetään kokeet verkossa ja 10. heinäkuuta järjestetään etähaastattelut.

Tänä syksynä alkaa myös uusi englanninkielinen koulutusohjelma Assistant Pharmacist, joka toteutetaan pitkälti verkkoympäristössä. Tähän koulutukseen haetaan online-haulla 4. toukokuuta mennessä (ei-virolaiset hakijat).

Haun kustannukset: 50 €

Lue lisää hakukäytännöistä tästä: https://ttk.ee/en/howtoapply
Ota yhteyttä: Irene Kollo irene.kollo@ttk.ee

Tartu Tervishoiu Kõrgkool / Tartu Health Care College

Tarton terveydenhoito-oppilaitoksen ainoa englanninkielinen maisteriohjelma on radiografian kahden vuoden maisterikoulutus, jonka seuraava haku menee vuodelle 2021. Yliopisto tarjoaa maisterin tutkinnon radiografiasta yhteistyössä Metropolian ammattikorkeakoulun, Liettuan Klaipedan yliopiston, Tarton yliopiston ja Tarton yliopiston klinikan kanssa. Opetussuunnitelmaa opettaa myös Trinity College University Dublinissa.

Lue lisää: www.nooruse.ee/radiography/master-radiography/programme
Kysy lisää: admission@nooruse.ee

Tallinna Ülikool (TLÜ) / Tallinn University

Tallinna yliopistolla on 38 kansainvälistä koulutusohjelmaa useilla eri kampuksilla Tallinnassa ja yhteensä 7000 opiskelijaa.

Lisätietoa hausta:
Hakuajat vaihtelevat riippuen siitä, onko hakija EU-kansalainen vai ei ja lisäksi suomalaisille ja latvialaisille hakijoille on oma kandidaattitason hakuaikansa, joka on 5. elokuuta (dokumenttien tulee olla perillä 15. elokuuta). Maisteri-tason hakuaika päättyy jo 1. heinäkuuta (dokumentit tulee olla toimittuna 15. heinäkuuta). Poikkeuksiakin on, esimerkiksi Audiovisuaalisen Median korkeakouluopintojen kandidaattien haku päättyy 1. heinäkuuta. Pääsykokeet pidetään skypen välityksellä, joten niihin on helppo osallistua etänä.

Tallinna yliopistolla aloittaa uusi maisteriohjelma, Interaction Design, joka toteutetaan kokonaan verkko-opetuksena.

Hakemisen kustannukset: 100 €

Lisätietoa hakijoille:
https://www.tlu.ee/en/ask
https://www.tlu.ee/en/admissions
Tarkista hakuajat: https://www.tlu.ee/en/application-deadlines
Katso lisätietoa koronan vaikutuksista hakuun

Tartu Ülikool / University of Tartu

Tarton yliopiston hakuaika on valitettavasti tämän vuoden osalta jo umpeutunut.

Tutustu ensi vuotta ajatellen Tarton ylipiston tarjontaan:
www.ut.ee/en