Puuluup Etno-Espalla 3.8.

Elokuu 2022

Musiikki, Tapahtumia

Elokuussa järjestettävä Etno-Espa-tapahtuma keskittyy uuteen kansanmusiikkiin Helsingin sydämessä. Tänä vuonna festivaaleilla esiintyy myös Ramo Tederin ja Marko Veissonin muodostama jouhikkoduo Puuluup, joka ohjaa hevosen häntäkarvakielten värähtelyt tehosteiden ja luupperien läpi. Ikivanhan instrumentin pehmeät huokaukset yhdistyvät elektronisesti vahvistettuihin kaikuihin, kopautuksiin, narinoihin ja rätinöihin säilyttäen silti luonnollisen äänensävyn. Estonian Music Awards -gaalassa tammikuussa Puuluup valittiin vuoden yhtyeeksi ja duon toinen levy Viimane suusataja (2021) Vuoden folklevyksi.

Puuluup lähestyy jouhikon soittotekniikkaa ja repertuaaria leikkisästi lainaamalla ja sekoittamalla motiiveja eri musiikkiperinteistä. Puuluup laulaa tuuliturbiineista, puolalaisten TV-sarjojen sankareista, Vormsi-saaren rasvakakuista ja siitä epämiellyttävästä tunteesta, että naapurin koira saattaa puraista roskia viedessäsi. Ja tietenkin hiihdosta.

Lahden takaa -sarjaan kuuluvalla videolla Puuluup kertoo musiikistaan ja sen taustoista: voit valita videoon suomen- tai vironkielisen tekstityksen. Katso video tästä linkistä.

Lue lisää Puuluupista Elo-lehden artikkelista Jouhikkoduo villitsee Virossa (viroksi Hiiu kannel hullutab eestlasi).

Puuluup esiintyy keskiviikkona 3.8. klo 16 Espan lavalla. Katso tarkemmat tiedot esiintymisestä festivaalin kotisivuilta: https://www.etno-espa.fi/fi/