Púr Múdd

R&A:n Viro-klubi Armastus ja anarhia

KE 26.9. G Livelab Yrjönkatu 3, Helsinki

Tapahtumia

Rakkautta ja anarkiaa -festivaaliin erottamattomasti kuuluvan Viro-klubin tapahtumapaikkana on tällä kertaa pääkaupungin musiikkipyhättö G Livelab. Illan aluksi nähdään neljä lyhytelokuvaa: Tallinnan yliopiston elokuvakoulun parhaimmistoa tältä keväältä. Lyhäreiden jälkeen lavalle nousee jo kansainvälistäkin mainetta niittänyt virolainen elektropopduo Púr Múdd.

Púr Múdd (EST) on yksi etelänaapurin kiinnostavimmista uusista artisteista, jonka takaa löytyvät Oliver Rõõmus ja Joonatan Toomiste. Virossa kokoonpano ponkaisi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2016 maan euroviisukarsinnoista kappaleella Meet Halfway. Siitä alkoi suosio, joka on kotimaassa vienyt Púr Múddin suurimmille lavoille (mm. Weekend Festival Baltic), mutta myös useille keikoille ulkomaille.

BFM Shorts
Vuoden 2018 parhaat opiskelijalyhytelokuvat Viron korkeimmasta elokuvataiteen oppilaitoksesta Tallinnan yliopiston Baltic Film, Media, Arts and Communication Schoolista – olkaa hyvä!

Solmu
Sõlm / Knot / Solmu / short / 7:58 / dir: Teresa Väli / 2018

Solmu

Solmu

Elämässä tulee eteen käänteitä, jotka muuttavat kaiken. Odottamattomia juttuja, jotka keikauttavat asiat päälaelleen. Saara jumaloi isäänsä, joka asuu kaukana maalla. Saara matkustaa isän luo tämän syntymäpäiväksi. Saaran saapuessa talossa ei olekaan ketään ja isän venekin on merellä. Saara järjestelee innoissaan syntymäpäiväyllätyksen valmiiksi, mutta laiturilla hän kohtaa miehen, joka onkin joku aivan muu.

Ruslan – Arjen sankari
Not Your Ordinary Hero / Ruslan – Arjen sankari / doc / 19:30 Dmitri Shushuyev / 2018

Ruslan - arjen sankari

Ruslan – arjen sankari

Ruslan Makarenkov työskentelee tallinnalaisessa kuntokeskus Adelissa. Hänen tehtävänsä ovat yksinkertaisia: hän huolehtia siitä, että asiakastiloissa ja henkilökunnan taukohuoneessa on aina saippuaa, käsipyyhkeitä ja juomamukeja, hän pitää lasten leikkinurkkauksen siistinä ja kuivaa pukutilojen lattiat. Elokuva kertoo Ruslanin suhteesta työpaikkaansa. Tekemällä työnsä mahdollisimman hyvin hän haluaa tehdä maailmasta paremman – vaikka sitten vain työpaikallaan.

Muusa
Muusa / Muse / Muusa / short / 11:11 / dir: Rauno Polman / 2018
Ujo nuorimies Kristjan yrittää tehdä tuttavuutta kahvilassa näkemänsä tytön kanssa. Eräänä päivänä tuossa samassa kahvilassa hän päättää viimein lähestyä tyttöä. Mutta joku muukin on samoissa aikeissa ja uhkaa tuhota hänen suunnitelmansa.

Pitkä matka kotiin
Penikoorma kaugusel / The Slow Path Home / Pitkä matka kotiin / doc / 12’40’’ / dir: Hõbe Ilus / 2018

Pitkä matka kotiin

Pitkä matka kotiin

Elokuva on ohjaajansa toive tehdä rauha lapsuudenkotinsa kanssa. Sateisena syyspäivänä hän taittaa tutun, pitkän kävelymatkan bussilta Pärnun maakunnan Penikoormaan. Perillä lapsuusmuistot kietoutuvat nykyhetkeen ja löytyy myös vastaus kysymykseen ”voiko kotinsa menettää?”.

Viro näkyy vahvasti Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla Helsingissä 20.–30.9. Lue lisää tämänvuotisen festivaalin pitkistä elokuvista postauksesta Viro Rakkautta ja anarkiaa -festivaalilla.