Nuori naisnäyttelijä istuu keskellä kuvaa vaalepohjaisella alustalla ja pitää kättään leuan alla ylväästi. Tausta on pimeä, yksi sinertävä kaistale valoa suoraan näyttelijän takana.

Stalinin lehmät palaa Joensuun kaupunginteatteriin

Ajankohtaista, Teatteri

HUOM! Esitykset on peruttu. Tässä tiedoten Joensuun kaupunginteatterin sivuilta: Joensuun kaupunginteatterin kevätkauden 2020 esitykset, kiertueet ja yleisötapahtumat on peruttu koronavirustilanteen vuoksi. Peruutus koskee kaikkia esityksiä ja tapahtumia kauden loppuun eli 31.5.2020 saakka.

Sofi Oksasen esikoisromaaniin perustuva Stalinin lehmät palaa Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon tänä keväänä. Aino Kiven ohjaus sai ensi-iltansa 2018 ja on sekä yleisön, kriitikoiden että kirjailija Oksasen ylistämä näyttämöteos. Esityksen uusintaensi-ilta on Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 11. maaliskuuta.

Stalinin lehmät (Sofi Oksanen, 2003) kuvaa Sofian, Katariinan ja Annan elämää kommunistisessa Virossa ja kapitalistisessa Suomessa. Romaanin teemoja ovat muun muassa syömishäiriö, kahden kulttuurin välissä kasvaminen, totalitarismin jättämät arvet sekä naiseksi kasvaminen. Ohjaaja Kivi kuvailee romaanin “

Esitys palaa takaisin ohjelmistoo yleisön pyynnnöstä. Myös Sofi Oksanen kommentoi vaikuttuneensa esityksestä ja kehui sekä roolisuorituksia että sovitusta omalla Facebook-sivullaan. Helsingin Sanomissa kriitikko Maria Säkö antoi esitykselle neljä tähteä. Ohjaaja Aino Kivi kuvailee esityksen vaikuttavuutta:

“Stalinin lehmät kertoo asioista, joista mieluiten vaiettaisiin. Se pakottaa meidät katsomaan virheisiin: omiin, isovanhempiemme ja yhteiskunnan.

Uusintaesityksen rooleissa nähdään Minni Gråhn, Anna Ojanne ja Regina Launivuo. Näytelmän on dramatisoinut ja ohjannut Joensuun kaupunginteatterissakin kiinnitettynä ohjaajana työskennellyt Aino Kivi, joka toimii myös Myllyteatterin taiteellisena johtajana.

Stalinin lehmien uusintaensi-iltaa vietetään pienellä näyttämöllä keskiviikkona 11. maaliskuuta kello 18.30. Esitys on ohjelmistossa 28. toukokuuta saakka.

Kiertueella esitystä nähdään maaliskuusta toukokuuhun ja se kiertää Lieksasta Turkuun asti. Kiertue-esityksiä on myyty Lieksaan, Muurameen, Rääkkylään, Varkauteen, Kuopioon ja Tuusulaan. Esitys nähdään myös toukokuussa järjestettävillä Alueteatteripäivillä Turussa Åbo Svenska Teaterilla.

Oikeassa kulmassa vanhempi nainen harmaissa vaatteissa puhuu ja katsoo alaviistoon. Oikealla puolella kuvaa kuvaruutu, jossa miehen kuva tiiliseinää vasten.
Stalinin lehmät Joensuun kaupunginteatterissa. Kuva Miska Korpelainen.


Lue lisää esityksestä Joensuun kaupunginteatterin sivuilta.

Stalinin lehmät Joensuun kaupunginteatterissa 11.3.- 28.5.2020

Osta liput Joensuun kaupunginteatterin esityksiin.

Stalinin lehmät kiertueella

Liput kiertue-esityksiin kiertuepaikkojen omista lipunmyyntikanavista.

ke 25.3. klo 19 Lieksan kulttuurikeskus, Brahe-sali
ti 31.3. klo 18 Muuramesali
ke 22.4. klo 18 Rääkkylän koulukeskuksen auditorio
ke 29.4. klo 18 Lomakeskus Kuntoranta, Eevan sali, Varkaus. Katso Kuntorannan lippuhinnasto ja myyntipaikat.
ti 5.5. Alueteatteripäivät Turussa
ke 6.5. Alueteatteripäivät Turussa
ti 12.5. klo 19.15 Kuopion kaupunginteatteri
ke 13.5. klo 12.15 Kuopion kaupunginteatteri
ti 26.5. klo 18 Hyökkälän koulun auditorio, Tuusula