Svjata Vatran Ukraina-tukikonsertti

22.4.2022

Musiikki, Tapahtumia

Virolais-ukrainalaisen musiikin ja Ukrainan ystävien ilta järjestetään Helsingissä Musiikkiteatteri Kapsäkissä (Hämeentie 68) perjantaina 22.4. klo 19 alkaen. Konsertissa musisoi Svajta Vatran lisäksi virolainen harmonikkataiteilija Maimu Jõgeda. Eino Leinon runon Terve, Ukraina! lausuu näyttelijä Olli Ikonen. Kirjailija Leelo Tungalin virontaman Jõudu, Ukraina! esittää kirjailija Kai Aareleid.

Svjata Vatra on kuulunut yli 15 vuoden ajan Viron suosituimpiin ja arvostetuimpiin maailmanmusiikin kokoonpanoihin. Yhtyeen keulahahmo ja vokalisti on ukrainalaissyntyinen Ruslan Trochynskyi. Svjata Vatran musiikki on tanssittavaa ja mukaansa tempaavaa slaavilaisbaltialaista etnoa, jota yhtye kutsuu tulifolkiksi. Svjata Vatra on ehdottomasti livebändi, jota on vaikea luokitella yksittäisen musiikkisuuntauksen tai genren alle. Konsertin lipun hinta on 25 euroa.

Konsertin jälkeen Ukrainan ystävyysillallinen konserttipaikan kupeessa olevassa Bistro K -ravintolassa. Tarjolla on ukrainalaista borssikettoa ja virvokkeita. Konsertin ja illallisen yhteislippu 40 euroa. Pääsylippu konserttiin (25 €) sekä konsertti & illallinen -yhteispaketti (40 €) Lippupisteen verkkokaupasta [linkki verkkokauppaan] tai puhelinpalvelusta p. 0600 900 900 (1,98 € / min +pvm). Konsertin tuotto ohjataan Ukrainaan SPR:n katastrofirahaston kautta.

Järjestäjät ja tukijat:
Viljandin ystävät
Suomen Viro-yhdistysten liitto
Viron Suomen suurlähetystö
Viro-instituutti
Tuglas-seura
Viisi Tähteä
Hotelli Arthur
Tallink Silja
Musiikkiteatteri Kapsäkki
Bistro K

Svjata Vatra konsertoi myös Tampereella 21.4. klo 18 Tuulensuun Palatsissa. Lisätietoja ja liput Tampereen konserttiin tästä linkistä.