Vuosi pelkkää teatteria

Vuosi pelkkää teatteria -dokumenttielokuva osana Viro-viikkoja

11.3.

Ajankohtaista, Elokuva, Tapahtumia

Lehti-ilmoituksessa etsittiin henkilöä, joka olisi valmis ryhtymään ammattimaiseksi teatterin katsojaksi. Edellytyksenä oli, ettei valittavalla henkilöllä olisi juuri aiempaa kokemusta aiheesta. 450 hakijan joukosta tehtävään valittiin 21-vuotias valgalainen Alissija-Elisabet Jevtjukova, joka muutti saamansa työn vuoksi Tallinnaan ahkeroimaan katsomoissa. Vuoden aikana hän näki kaikki virolaisten ammattiteattereiden tuolloin ensi-iltansa saaneet esitykset, yhteensä 224 näytelmää. Tästä mittavasta urakasta tehtiin dokumenttielokuva Vuosi pelkkää teatteria (Aasta täis draamat, A Year Full of Drama).

Dokumentin päähenkilö Alissija-Elisabet uhmaa logistisia ongelmia, väsymystä ja haastavia keliolosuhteita päästäkseen toteuttamaan tehtäväänsä teatterinkatsojana. Näyttämötaiteen ahmiminen herättää hänessä kysymyksiä identiteetistä, omasta paikasta maailmassa ja siitä, millaista tulevaisuutta kohti kannattaa pyrkiä: miten luoda itselleen elämä, jota todella haluaa elää? Voit katsoa elokuvan trailerin tästä linkistä.

Dokumentin on ohjannut Marta Pulk ja sen ovat ideoineet Henrik Kalmet, Paavo Piik ja Paul Piik. Tuotannon takana on vuonna 2011 perustettu Kinoteater, joka on tullut tunnetuksi oivaltavasta ja humoristisesta otteestaan. Elokuva sai ensi-iltansa Virossa vuonna 2019 ja sitä on sittemmin esitetty lukuisilla festivaaleilla ympäri maailman.

Vuosi pelkkää teatteri (A Year Full of Drama) esitetään osana perinteisten Viro-viikkojen ohjelmaa perjantaina 11.3. klo 19 Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa (Kulttuuriaukio 2, Tapiola). Elokuvassa on suomenkielinen tekstitys. Esitys on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Näytöksen jälkeen on lyhyt keskustelutilaisuus.

Esityksen järjestävät Viro-instituutti, Viron suurlähetystö ja Espoon Kaupunginteatteri.

Ilmoittaudu täyttämällä tämä lomake. Täytäthän jokaisesta osallistujasta oman lomakkeensa.

Tervetuloa!