Viro-instituutin soittolista #8: Tuoretta elektronista ja pop-musiikkia

Ajankohtaista, Musiikki

Soittolista numero 8 tarjoaa ajankohtaista elektronista musiikkia ja kuumimpia pop-kappaleita. Spotify-listan on koonnut Tallinnassa ja Helsingissä toimivan IDA Radion tuottaja, Modern Disease nimellä elektronista musiikkia tekevä Sander Rajamäe.

Spotify-listaan pääset tästä tai alla olevasta ikkunasta.

Lexsoul Dancemachine

Lexsoul Dancemachine on kuusihenkinen street-funkia ja soulia yhdistelevä räjähtävistä keikoistaan tunnettu yhtye. Virolaisen grooven lähettiläät julkaisivat omakustanteisen debyyttilevynsä 2015 ja ovat esiintyneet Suomessa mm. Pori Jazzeilla.

Anett

Anett on nyky-soulia esittävä ja tekevä laulaja-lauluntekijä, joka tunnetaan myös Euroviisujen Viron karsintakilpailu Eesti Laulun finalistina tältä keväältä. Anettin sooloura alkoi vuonna 2016 julkaistulla hittisinglellä “Strong”, ja 2019 hän julkaisi mm. indie-artisti NOËPin kanssa tuotetun EP:n. Tällä soittolistalla on hänen tuorein julkaisunsa, Sander Mölderin tuottama “get by”.

Frankie Animal

Frankie Animal on yksi Viron suosituimmista vaihtoehtorockia ja -poppia soittavista yhtyeistä. Trio saavutti finaalipaikan Eesti Laul -kilpailuissa vuonna 2018. Yhtye tarjoilee nostalgisia ja retroja äänimaisemia yhdistettynä särökitaroihin ja laulaja Marie M. Vaiglan sensuelliin ilmaisuun.

Anna Kaneelina

Anna Kaneelina tarjoilee eteeristä poppia suurella sydämellä. Laulaja-lauluntekijä kertoo lauluissaan tarinaa rakkaudesta, kokemuksistaan ja kasvusta. Laulujen rehellisyys, tietynlainen raaka voima, tekee vuonna 2019 julkaistun debyyttialbumin kappaleista samalla lähestyttäviä ja houkuttelevia.

YASMYN

Yasmyn on RnB, hiphop ja trip -artisti, jonka viime vuonna julkaisema debyyttialbumi “SlowFall” toi hänelle ehdokkuuden Estonian Music Awards -kilpailun palkintokategoriassa “Best Rap/Hip-Hop/R&B artist of the year”. Vuonna 2020 julkaistu “Illusions” on tehty yhteistyössä kansainvälisten tuottajien ja artistien kanssa ja esittelee aiempaa melankolisemman ja melodisemman äänimaiseman ja kokonaisuuden.

Seltskond Pargis

Seltskond Pargis on yhtyeistä Ouu ja Rake tunettujen tuottaja Luurel Varaksen (instrumentaalit) ja Hyrr Innokent Vainolan (vokaalit) uusin kokoonpano. Yhtye itse kutsuu musiikkiaan soul-popiksi ja rauhalliseksi, ystävälliseksi grooveksi. Vuonna 2019 julkaistu debyyttialbumi “6 Pieces from Night Capital” tarjoaa musiikkia erilaisiin öisiin juhliin ja seuraavien päivien tunnelmiin.

Sammalhabe

Sammalhabe tekee minimalistista rap-musiikkia. Hän yhdistelee vanhan koulun rap-musiikkia uudemman ilmaisun kanssa kun samalla taustalla liikkuvat tutut melodiat tai monimutkaiset sämplet. Lyyrikat ovat yhdistelmä satiiria, kouluriimejä ja sarkasmia. Vuonna 2020 Sammalhabe on julkaissut uuden singlen “Plahvatus”, joka kuullaan myös tällä soittolistalla.

Ajukaja

Ajukaja on Röövel Ööpik -yhtyeestä tunnetun muusikon ja radioäänen Raul Saaremetsan sooloprojekti. Elektronista musiikkia esittävä Ajukaja on julkaissut viimeksi keväällä 2020 uutta musiikkia ja tuore kappale “Sunda School” kuullaan myös tällä listalla.

Liis Ring

Liis Ring on äänitaiteilija ja muusikko, jonka musiikissa äänimaisemat ja tunnelmat liikkuvat orgaanisesti ilman ennalta määriteltyä suuntaa. Viime vuonna julkaistu albumi “Woolgathering” kuvastaa Ringin ajatusmaailmaa musiikin luomisesta: kun erilaiset palaset tuodaan yhteen, parhaimmillaan niistä tulee kuin lämmin villapaita, joka kudotaan eri langoista.

Misha Panfilov

Misha Panfilov tunnetaan ennestään yhtyeistä Estrada Orchestra, Center El Muusa ja Misha Panfilov Sound Comb. Panfilovin musiikki koostuu pitkälti funk-rytmeistä, vahvoista biiteistä ja avaruussyntetisaattoreista. Vuonna 2019 julkaistu soololevy “Heli Maagia” yhdistelee 80-luvun syntetisaattorisoundeja avantgardistisempaan ilmaisuun, luoden omanlaisiaan meditatiivisia äänimaisemia.