Viro-instituutti ja Ystävät Martin markkinoilla

LA-SU 23.-24.11. KAAPELITEHDAS TALLBERGINKATU 1, HELSINKI

Tapahtumia

Helsingin Kaapelitehdas muuttuu taas marraskuun kolmantena viikonloppuna virolaisen käsityön, ruoan, kirjallisuuden ja musiikin keitaaksi. Vuoden teema-alue on Etelä-Viron ja Pohjois-Latvian välissä lymyävä Valgamaa – kauniin luonnon, kiinnostavan historian ja monipuolisten tapahtumien maakunta.

Viro-instituutti ja Viro-instituutin ystävät osallistuvat markkinatapahtumaan. Yhteisellä pisteellämme kävijät voivat kokeilla haastavaa tietokilpailua, liittyä Ystäväksi, ilmoittautua kevään kulttuurimatkalle Valgaan ja Viljdandiin 15.-17.5.2020 sekä hakea lukemisiksi Nippernaati 4:n ja muita Eesti Instituutin julkaisuja.

Valgamaan maisemia. Kuva Timo Arbeiter.

Tämän vuoden maantieteelliset kirjallisuushankkeet Nippernaati 4, joka on instituutin oma julkaisu, sekä Viron runokartta, jonka internet-kotina instituutti toimii, esitellään Koidula-salin ohjelmassa sunnuntaina 24.11. klo 15.45. Lavalla ovat silloin prosaistiksi ryhtynyt runoilija Jürgen Rooste ja saapuvilla olevat suomentajat.

Martin markkinoille on vapaa pääsy. Ne ovat avoinna la 23.11. klo 10-18 ja su 24.11. klo 10-17. Markkinoiden ohjelma on osoitteessa www.martinmarkkinat.fi.