Virolaiset runoilijat Runoviikko-festivaalilla 

8.-17.11. ERI KOHTEET TURKU

Tapahtumia

Runoviikko-festivaali levittäytyy Turkuun keskelle pimeintä marraskuuta ja suuntaa katseet tämänvuotiseen teemaansa ”Runoon & työhön”.

Festivaalin virolaisia vieraita ovat Kai Aareleid, Timo Maran, Piret Bristol ja Adam Cullen (joka – mainittakoon – asuu Virossa ja on Yhdysvaltain kansalainen). Maran ja Cullen esitellään Viro-instituutin tuoreimmassa Nippernaati-antologiassa, Aareleid ja Bristol taas löytyvät mm. Viron runokartalta.

Virolaisten vierailut ajoittuvat torstaille ja perjantaille 14.-15.11. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Torstai 14.11. klo 17–18.30 Viron runokartta ja runon paikallisuus

Keskustelijoina Kai Aareleid (EST), Timo Maran (EST), Ville Hytönen, Anniina Ljokkoi. Turun pääkirjaston Rotunda, Linnankatu 2. Järj. Runoviikko ja Viro-instituutti Suomessa.

> Facebookissa

Torstai 14.11. klo 19–22 IKIKIKYNYKYTYKY-klubi

Kai Aareleid (EST), Timo Maran (EST), Anatoly Kudryavitsky (IE), Ville Hytönen, Ester Nuori Leppä, Sampo Sihvola, Jyrki Kiiskinen, Kalle Talonen & Reima Lyytikkä: Kupittaa-sarja. Bar Ö, Linnankatu 7. Järj. Runoviikko ja Viro-instituutti Suomessa.

> Facebookissa

Kai Aareleid on Tartossa syntynyt virolainen kirjailija ja kääntäjä, joka on myös valmistunut dramaturgiksi Teatterikorkeakoulusta Helsingistä. Häneltä on julkaistu kaksi romaania ja kaksi runokokoelmaa. Aareleidia on suomennettu, mm. romaani Korttitalo (S&S 2018).

Timo Maran virolainen runoilija, käsikirjoittaja, semiootikko, biologi  ja toimittaja, jolta on julkaistu mm. viisi runoteosta, viimeisimpänä Metsloomatruudus (Elusamus 2019).

Pe 15.11. klo 19–22 Kimppakyytiklubi

Piret Bristol (EST), Adam Cullen (EST), Silene Lehto, Uni Ojuva, Miia Toivio, Anna Elina Isoaro & Janette Hannukainen, Olli Heikkonen + Timo Rasio & Janne Halmkrona. Bar Kuka, Linnankatu 17. Järj. Runoviikko ja Viro-Instituutti Suomessa.

>Facebookissa

Piret Bristol on Tartossa asuva virolainen kirjailija, jolta on julkaistu useita romaaneja sekä novelli- ja runokokoelmia, viimeisimpänä runokokoelma Lilleb Vabakal (Ilmamaa 2019).

Adam Cullen on Minnesotasta, Yhdysvalloista kotoisi oleva kääntäjä ja runoilija, joka on asunut Virossa vuodesta 2007. Häneltä on julkaistu kaksi runokokoelmaa, joista uusin Väikses linnas (Tuum 2018) on kokoelma vironkielisiä “Vironhaikuja” ja “rakkauskirje Haapsalulle”.

Runoviikko-festivaalia järjestää vuonna 2003 perustettu turkulainen Runoviikko ry.