Viro täyttää sata -konsertti

SU 25.2. KLO 14 Helsingin kaupungintalon juhlasali Pohjoisesplanadi 11-13, Helsinki

Tapahtumia

Virolais-suomalainen suurnäyttely Silta – terveisiä kahdesta tasavallasta päättyy juhlalliseen Viro täyttää sata -konserttiin.

Konsertti on Silta-näyttelyn oheisohjelmaa. Esiintyjinä ovat virolaiset huippumuusikot Virgo Veldi (saksofoni) ja pianotrio Hemeīs (Sigrid Kuulmann-Martin (viulu), Andreas Lend (sello), Irina Zahharenkova (piano)).

Ohjelma:
T. Kozlova – uutuusteos saksofonille ja pianotriolle – kantaesitys!
P. Uusberg – “Night Scenery” – saksofoni ja piano
A. Dvořák – Pianotrio – “Dumky” nro 4, e-molli, op.90

Virgo Veldi on rakastettu saksofonisti, joka on voittanut monia palkintoja ja tehnyt yhteistyötä tunnetuimpien virolaisten kapellimestareiden kanssa. Pianotrio Hemeīs perustettiin vuoden 2017 Talvifestivaalilla. Trioon kuuluu kolme merkittävää virolaismuusikkoa: Sigrid Kuulmann-Martin (viulu), Andreas Lend (sello) ja Irina Zahharenkova (piano).

Sigrid Kuulmann-Martin on viulisti, joka on voittanut Heino Ellerin viulukilpailun ja monia muita palkintoja. Hänet tunnetaan virolaisten säveltäjien, mm. Eduard Tubinin, teosten tulkitsijana sekä monien nykymusiikin teosten kantaesittäjänä Virossa.

Sellisti Andreas Lend on osallistunut menestyksellisesti moniin kilpailuihin ja saanut mm. vuosina 2009 ja 2010 maineikkaan “The International Holland Music Sessionin” kesäakatemian stipendiumin. Hänet on myös palkittu Pille Lillen Musiikkirahaston nuoren muusikon palkinnolla vuonna 2011.

Irina Zahharenkova on tunnettu pianisti ja cembalisti. Kesällä 2018 Kuhmon kamarimusiikkifestivaalillakin esiintyvä Zahharenkova on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja.

Silta-näyttely on avoinna Helsingin kaupungin Virka-galleriassa 25.2. saakka. Konsertti päättää lokakuussa avatun näyttelyn. Näyttelyyn ja konserttiin on vapaa pääsy.