Viro-viikot Espoon kaupunginteatterissa

TO 2.3. – LA 11.3. Louhisali, Espoon kaupunginteatteri Revontulentie 8, Tapiola

Tapahtumia

Upean virolaisen näyttelijäntyön ja laatudraaman ystäviä hemmotellaan maaliskuussa! Espoon kaupunginteatterin Viro-viikoilla vierailevat Pärnun Endla-teatterin Olga, Irina ja minä sekä Tallinnan kaupunginteatterin Jäneseurg – Kaninkolo. Lipunmyynti on alkanut – varmista paikkasi nyt!

Endla Teater, Pärnu: Olga, Irina ja minä

to 2.3. klo 19 Louhisali
pe 3.3. klo 19 Louhisali
la 4.3. klo 14 Louhisali (klo 13 teosesittely ennen esitystä)

Suomalaisen teatterin legendan Ralf Långbackan vuonna 1993 kirjoittama näytelmä pärnulaisen Endla-teatterin hurmaavana tulkintana.

Inhimillisessä tragikomediassa Tšehovin kolmea sisarta nuorina näytelleet naiset tapaavat kaksikymmentä vuotta ensi-illan jälkeen. Yhdessä vietetyn illan aikana naiset jakavat vuosien aikana kertyneet ilot, surut ja rakkaudet. Myös jumaloitu Veršinin liittyy Olgan, Irinan ja Mašan seuraan ja pintaan nousevat vaietut salaisuudet ja päättymätön kaipuu.

Teksti Ralf Långbacka, käännös ruotsin kielestä Ülev Aaloe, dramaturgia Martin Algus, ohjaus ja musiikki Ingomar Vihmar.
Rooleissa Kadri Rämmeld, Kleer Maibaum-Vihmar, Carmen Mikiver ja Jaan Rekkor

Esityskieli viro, tekstitys suomeksi
2 h 30 min, sis. väliajan


Tallinnan kaupunginteatteri: Jäneseurg – Kaninkolo

to 9.3. klo 18 Louhisali
pe 10.3. klo 18 Louhisali
la 11.3. klo 14 Louhisali

Jäneseurg on David Lindsay-Abairen Pulitzer-palkittu draama lapsensa menettäneen pariskunnan pitkästä matkasta varjoista valoon, surusta takaisin elämään.

Tallinnan kaupunginteatteri: Jäneseurg – Kaninkolo. Kuva: Siim Vahur.

Ohjaus Madis Kalmet, rooleissa Elisabet Reinsalu, Liis Lass, Rain Simmul, Epp Eespäev, Mikk Jürjens.

Esityskieli viro, tekstitys suomeksi

Tallinnan kaupunginteatterin vierailuesitys Amy seisukoht on valitettavasti jouduttu perumaan sairaustapauksen vuoksi. Jäneseurg-esityksen Suomen esityspäivät ovat samat kuin alkuperäisen Amy seisukoht -vierailun, ja siihen ostetut liput käyvät korvaavaan esitykseen sellaisenaan. Jos haluatte palauttaa ostamanne liput, olkaa ystävällisesti yhteydessä Espoon kaupunginteatterin lipunmyyntiin puh. (09) 4393 388.

Yhteistyössä Viron suurlähetystö, Viro-instituutti ja Tallink Silja.