Kristjan Randalu Trio

Virolainen musiikki soi: Kristjan Randalu Trio

Ke 13.4.2016 klo 19 Musiikkitalon Ravintola-Klubi Mannerheimintie 13 A, Helsinki

Tapahtumia

Kevätkauden ensimmäisellä Virolainen musiikki soi -klubilla konsertoi pianisti ja säveltäjä Kristjan Randalun uusi trio, jossa Randalun lisäksi soittavat eurooppalaisen jazzin kärkinimet Mats Eilertsen Norjasta ja Markku Ounaskari Suomesta. Ohjelmassa on Randalun uutta tuotantoa.

Kristjan Randalu on sukupolvensa huomattavimpia pianisteja ja häntä arvostetaan sekä solistina, yhtyeen jäsenenä, säveltäjänä että sovittajana. Randalu on edustanut Viroa useilla tunnetuilla kansainvälisillä jazzfestivaaleilla. Mats Eilertsen on yksi Euroopan persoonallisimpia kontrabasson soittajia. Rumpali Markku Ounaskari on kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia jazzmuusikoita. Hän on esiintynyt monien tunnettujen muusikoiden kuten Ray Andersonin, Marc Ducretin, Lee Konitzin ja Kenny Wheelerin kanssa.

Näin korkeatasoinen yhtye on luonnollinen jatko Randalun kansainväliselle menestystarinalle. Trion kaikki jäsenet kuuluvat Euroopan jazzeliittiin ja esiintyvät maailman huippulavoilla. Randalu, Eilertsen ja Ounaskari tapasivat vuosi sitten Oslon Rainbow-studiolla, yhdessä jazzhistorian arvokkaimmista studioista, jossa myös levy-yhtiö ECM on levyttänyt paljon albumeita.

Klubisarjan järjestää Viro-instituutti yhteistyössä Tuglas-seuran, SVYL:in ja Viron suurlähetystön kanssa. Tukevat Viron kulttuuriministeriö ja Viron kulttuurirahasto.