Torupilli Jussi Trio

Virolainen musiikki soi: Torupilli Jussi Trio

TO 22.11. KLO 19.30 Helsingin Musiikkitalon klubi-ravintola Kansalaistori 2 G, Helsinki

Tapahtumia

Autenttista perinnemusiikkia! Karoliina Kreintaal – viulu, jouhikko, laulu, Cätlin Mägi – virolainen säkkipilli, munniharppu, laulu, pitkähuilu, Marko Mägi – saksofonit

Torupilli Jussi Trion musiikissa soivat viulut ja vanha säkkipillisaundi. Äänimaisema satojen vuosien takaa tekee matkan nykypäivään.

Torupilli Jussi Trio on tribuuttibändi, joka soittaa hiidenmaalaisen säkkipillimestari Juhan Maakerin vauhdikasta pelimannimusiikkia. Yhtye tavoittelee autenttisuutta ja samaa hullun heittäytyvää otetta kuin Juhan Maakerilla kerrotaan olleen.

Vaatii rohkeutta tarttua Säkkipilli-Jussin lauluihin. Häntä pidettiin oman aikansa mestarina ja supertähtenä. Hän osasi varioida ja koristella musiikkiaan, sillä hän oli virtuoosimainen soittaja. Häntä on myös kuvattu lumoavaksi esiintyjäksi. Torupilli Jussi Trio onkin ottanut tietoisen riskin ja tarttunut haasteeseen: yhtye haluaa jatkaa Maakerin tiellä ja vaalia hänen perinnettään. Jussin musiikin jäljittäminen arkistonauhoituksista on ollut yhtyeelle järisyttävä kokemus – matka jolle on mahtunut mäkiä ja mutkia, U-käännöksiä ja huikeita sormiharjoituksia. ”Kuitenkin se on ollut yhtä juhlaa, sillä olemme saaneet tutustua poikkeuksellisen lahjakkaan ja karismaattisen pelimannin tähdenlentoon”, kertoo triossa säkkipilliä soittava Cätlin Mägi. Juhan “Säkkipilli-Jussi” Maaker kävi Suomessakin esiintymässä. Torupilli Jussi Trio puolestaan soittaa ensimmäisen Suomen-keikkansa 22. marraskuuta Musiikkitalon klubilla.

Liput 9/11 EUR Ticketmasterista ja 1 h ennen alkua ovelta.
Klo 18.30 ovet, konsertti alkaa klo 19.30.