Virolainen musiikki soi: Tuulikki Bartosik Trio

KE 9.5. KLO 18.30 (OVET) Helsingin Musiikkitalon Ravintola-Klubi Kansalaistori 2 G, Helsinki

Tapahtumia

Harmonikkamusiikki ei välttämättä yhdisty innovatiivisuuteen ja raikkauteen, mutta Tuulikki Bartosik on valloittava poikkeus.

Tuulikki Bartosik tekee uutta musiikki vanhoista skandinaavisista ja ugrilaisista aineksista. Inspiraationsa hän ammentaa juuriltaan Etelä- Viron Võrumaalta, mutta yhteistyöprojektit kuljettavat häntä ympäri maailmaa. Tuulikki Bartosikin konsertit ovat tunnelmaltaan spontaaneja ja epätotunnaisia seikkailuja.

Tuulikki Bartosikin viimeaikaisia esiintymisiä ovat olleet
– Viro 100 -juhlakonsertti Tallinnassa Kristjan Järvin ja ERSOn kanssa;
– Estival 2018:n avajaiskonsertti Tukholmassa;
– Berliinissä Kristjan Järvin ja Konzerthausorkesterin kanssa sekä oman Estonian Folk Chamber Orchestran kanssa;
– Glasgow’ssa Accordionessen kanssa: Bartosikin perustama kvintetti kantaesitti hänen teoksensa ”Setting Sail for Freedom” viidelle harmonikalle – aiheena virolaisen pakolaisveneen matka Amerikkaan, purjehdus vapauteen; BBC Scotland nauhoitti esiintymisen;
– ensimmänen soolokiertue Japanissa lokakuussa 2017.

Toukokuussa Tuulikki Bartosik edustaa Viroa EBUn Euroradio Folk Festivalilla 2018 Moskovassa. Lokakuussa hän suuntaan jälleen Japaniin, missä suurella Viro 100 –kiertueella esiintyvät hänen lisäkseen myös Mari Kalkun ja Trad. Attack. Ensi syksynä on luvassa myös oma soolokiertue Englannissa.

Tuulikki Bartosik on ollut Virossa ehdolla parhaan kansanmuusikon ja albumin kategorioissa 2014–2016, hänet on palkittu etelävirolaisen kulttuurin vaalimisesta vuonna 2016 sekä Viron kulttuurirahaston kannustepalkinnolla Elä ja loista vuonna 2017.

Trio-konsertissa Musiikkitalon klubilla soittavat Timo Alakotila (piano) sekä Villu Talsi (kitara, mandoliini).