Filosofian yö -tapahtuman logo

Filosofian yö Helsingin juhlaviikoilla

PE 2.9.2016 KLO 19 – 07 Mannerheiminaukio 2, Helsinki Nykytaiteen museo Kiasma

Tapahtumia

Tule valtaamaan öinen Kiasma ja näe filosofia uudessa valossa!

Filosofian yö on 12 tuntia poikkeuksellisia puheenvuoroja, lentäviä ajatuksia ja taide-elämyksiä, aina iltaseitsemästä aamuseitsemään. 20 minuutin puheet, yllättävät performanssit ja musiikki jatkuvat läpi yön, ruumiin ravintoa unohtamatta. Mukana on suomalaisia sekä kansainvälisiä filosofeja alansa huipulta.

Virosta on mukana Tallinnan yliopiston filosofianprofessori Tõnu Viik. Puheenvuorossaan klo 1:45 Viik keskittyy havaintokyvyn luovaan puoleen. Olemme tottuneet pitämään havaintoprosessia passiivisena reflektiona ulkopuolisesta. Mielemme on kuitenkin hyvin luova: saatamme nähdä ja kuulla asioita, joita ei välttämättä ole olemassa havaintojemme ulkopuolella. Puheenvuoro analysoi useampaa visuaalista esimerkkejä osoittaakseen miten mielemme käyttää luovuutta tulkitessaan ulkopuolelta tulevaa informaatiota.

Filosofian yö on jo ehtinyt lumota yökukkujat New Yorkissa, Pariisissa, Lontoossa ja Berliinissä. Tapahtuman on luonut Mériam Korichi, ranskalaissyntyinen filosofi, dramaturgi ja teatteriohjaaja.

Antaudu sattuman johdateltavaksi tai valitse kutkuttavimmat ennakkoon!