Virolaisen kirjallisuuden antologia Nippernaatin toinen numero

Nippernaati 2 ilmestyy syyskuussa

Sanna Immanen

Kirjallisuus1 kommentti

Viro-instituutti julkaisee syyskuussa oman antologiasarjansa toisen osan. Nippernaati 2 sisältää novelleja, runoutta ja romaanikatkelmia kaikkiaan kymmeneltä virolaiselta kirjailijalta, joilta ei ole aiemmin julkaistu omaa teosta suomeksi. Antologian tavoitteena on kerran vuodessa ilmestyvän lukupaketin muodossa tehdä tunnetuksi tuoretta Virossa ilmestyvää kaunokirjallisuutta.

Nippernaatin koostamisessa on ajateltu suomalaista lukijaa, jolle halutaan tarjota uutta luettavaa. Suomentajilla on vahva näkemys siitä, mikä Virossa ilmestyvästä kaunosta voisi kiinnostaa suomalaisia. Tärkeää on myös se, että kääntäjät saavat ehdottaa mukaan sellaisia tekstejä, joiden suomentamisesta he itse pitäisivät. Antologian päätoimittaja on kääntäjä Sanna Immanen.

Antologian kirjailijat ja heidän suomentajansa ovat: Mart Kivastik (Katariina Suurpalo), Ilmar Taska (Annamari Typpö), Sveta Grigorjeva (Tuula Irene Friman), Jüri Kolk (Anniina Ljokkoi), Kai Aareleid (Hanna Pippuri), Marko Mägi (Hannu Oittinen), Mudlum (Varja Arola), Kaur Riismaa (Heidi Iivari), Jaan Undusk (Kaisu Lahikainen) ja Paavo Matsin (Sanna Immanen).

Nippernaatia saa Viro-instituutista Eesti Majasta sekä Nippernaati-kirjailijoiden esiintymistilaisuuksista:

30.9.–2.10. Turun kirjamessut,
19.–20.11. Tuglas-seuran Martin markkinat.

Nippernaatin verkkoversio on luettavissa tästä!

Nippernaatin julkaisemisen ovat mahdollistaneet Viron kulttuuriministeriö, Eesti Kultuurkapital ja Viro-instituutin ystävät ry.

Comments

  1. Kiitos Nippernaati 2 -lähetyksestä! Olen jo jakanut kirjat kirjapiiriläisilleni ja ystävilleni. Nippernaati on mielestäni erinomainen lukupaketti, sekä viime- että tämänvuotinen.

Jätä kommenttisi