Open book on tree branch under sunbeams

Runojooga: Triin Soomets

MA 22.8.2016 KLO 18 Bokvillan, Helsinki Hämeentie 125, Helsinki

Tapahtumia

Runokuu on ympäri Helsinkiä levittäytyvä kansainvälinen kirjallisuusfestivaali, jossa kirjallisuus kohtaa musiikin, kuvataiteen ja elokuvan. Tänä vuonna festivaalin teemana on Tulevaisuus.

Triin Soomets esiintymässä Tallinnan kirjallisuusfestivaalilla HeadRead.

Festivaalin ensimmäinen päivä tarjoaa runojoogatunnin, jossa hellitään kehoa ja mieltä sekä antaudutaan runojen vietäväksi. Rauhoittavaa ja hidastempoista yinjoogaharjoitusta maustaa virolainen nykyrunoilija Triin Soomets, joka lausuu runoja loppurentoutuksen aikana.

”Varja

Soomets on Viron merkittävimpiä nykyrunoilijoita, jonka runoissa on kulttuurirajat ylittävää elämänfilosofiaa, joka panee kuulijat kurkistamaan sisälleen. Runot ovat syksyllä ilmestyvästä kokoelmasta Olemisen ompelet, joka on ensimmäinen suomennoskokoelma Triin Soometsin runoista. Kääntäjät Varja Arola ja Anniina Ljokkoi lukevat suomennokset.

”Anniina

Joogan ohjaa joogastudio Pihasalin joogaopettaja Jasmin Koistinen. Joogan jälkeen voit jäädä nauttimaan teetä ja teerunoja Teen Ystävät ry:n ja Demmers Teehousen tarjoilemina. Teerunoja lausuu Pirkko Arstila. Joogamatot löytyvät paikan päältä.

Yhteistyössä: Arabian asukastalot ry., Demmers Teehouse, Joogastudio Pihasali, Suomen Viro-yhdistysten liitto ry., Teen Ystävät ry. ja Viro-instituutti. Tapahtumaa tukee Eesti Kultuurkapital.