Folklandialla Tintura ft Arno Tamm

Folklandialla Tintura ft Arno Tamm

10.-11.1.2020 M/S SILJA EUROPA HELSINKI-TALLINNA-HELSINKI

Tapahtumia

Suomen suurin folkloren talvitapahtuma Folklandia-risteily järjestetään Silja Europalla 10.-11.1.2020 reitillä Helsinki – Tallinna – Helsinki. Järjestyksessään 25. Folklandia soi ja tanssii 22 tunnin ajan yli tuhannen esiintyjän voimin tarjoten 3 000 risteilyvieraalle koko folkin hurmapaketin. Keskiyöllä Folklandialla tanssitaan Huutokatrillia ja keskipäivällä kisataan Tikkuristin Suomenmestaruudesta. “Eläköön Folk!” -juhlassa jaetaan tunnustuksia alan ansioituneille toimijoille.

Virolaista väriä tuo vuonna 2016 perustettu Tintura-orkesteri, joka yhdistää taidokkaasti perinteistä virolaista kansanperinnettä ja arkistokätköjen levyaarteita.

Tintura ja Paabel-yhtyeen solisti Arno Tamm esittävät erikoisohjelmiston, joka on folktroniikasta, triphopista ja maailmanmusiikista yhteen nivottu kokonaisuus. Se on omistettu kaikille niille virolaisille, jotka aikojen saatossa ja pakottamina ovat joutuneet jättämään kotinsa. Kotimaasta mukaan lähteneet tarinat ja laulut ovat pitäneet kodin mielessä vieraalla maalla. Yhtä sitkeinä kuin ihmiset itsekin ne ovat kuitenkin kestäneet aikaa ja olosuhteita päätyen takaisin kotimaahan. Siperianvirolaisten musiikkiin perustuva ohjelmistokokonaisuus on ensimmäinen laatuaan. Se sai ensiesityksensä Viljandi Folkilla viime kesänä.

Karoliina Kreintaal tunnetaan mm. Knihv– ja Torupilli Jussi Trio -yhtyeen riveistä ja Lauri Täht on niittänyt mainetta virolaisen hiphop-kulttuurin huippunimenä. Taavet Niller taas on nähty Suomessa useita kertoja Curly Strings -yhtyeen bassossa.

Karoliina Kreintaal – laulu, viulu, alttoviulu, kantele, jouhikko, luupperi

Lauri Täht – sämplet, biitit, luupit, rytmisoittimet

Taavet Niller – kontrabasso, laulu

Arno Tamm – laulu, akustinen kitara ja syntetisaattori

Liput Folklandialle myy Ikaalisten matkatoimisto: https://www.ikaalistenmatkatoimisto.fi/matkat/folklandia/