Kuvassa yhtye The Boondocks

Rakkautta ja anarkiaa: Viro-klubi

KE 20.9. KLO 21 Dubrovnik Lounge & Lobby Eerikinkatu 11, Helsinki

Tapahtumia

Helsingin kansainvälinen elokuvafestivaali Rakkautta & Anarkiaa viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa. Perinteiseen tapaan festivaalin ohjelmaan kuuluu Viro-ilta, joka sisältää Tallinnan yliopiston Baltic Media & Film Schoolin opiskelijoiden lyhytelokuvia sekä virolaista live-musiikkia. Myös festivaalin pääohjelmistossa on useita virolaisia elokuvia.

Noin tunnin kestävässä lyhytelokuvaohjelmassa nähdään kolmen ohjaajaopiskelijan tuotantoa: Rebeka Rummelin Ametniku surm (’Virkamiehen kuolema’), Sandra Kartaun Naine on süüdi (’Vaimo on syyllinen’) ja Tõnis Pillin Taasta side (’Suhteen palauttaminen’).

Elokuvien jälkeen nousee lavalle Viron tyylikkäimmäksi indie-bändiksi tituleerattu The Boondocks, joka on viime vuosina saanut osakseen paljon huomiota ja merkittäviä palkintoja. Viron Raadio 2:n vuoden hitti 2016 -äänestyksessä yhtyeen kappale ”U and Me” sijoittui kahdeksanneksi ja toimitus nimesi bändin vuoden tulokkaaksi. Tallinn Music Week -festareilla samana vuonna The Boondocks valittiin yleisön suosiksi. Musiikillisia vaikutteita yhtye ammentaa brittipopista ja punkin uudesta tulemisesta, mutta myös ysärihiphopista ja r&b:stä. Äänimaisemaltaan The Boondocksin musiikki voisi soida missä tahansa amerikkalaisesta drive in -teatterista aina venäläiseen kabareeklubiin, koska heidän kappaleiden Alex Turner -henkiset sanoitukset ja tummat retrosoundit kuulostavat paikoin jopa nykypäivän listahiteiltä.

Klubiin on vapaa pääsy / K-18.

Yhteistyössä R&A, Viron Suomen-suurlähetystö ja Viro-instituutti